Auto 8 Mai 2017 15:25
Noul Suzuki Swift, prezentat oficial in Europa la Salonul Auto de la Geneva, este disponibil din luna mai si in Romania la preturi incepand cu 10.350 Euro (TVA inclus).

Disponibil in Romania din luna mai, la cei 22 de dealeri Suzuki, noul Swift este disponibil cu doua variante de motorizare pe benzina (1,0 l Boosterjet – 112 CP si 1,2 l – 90 CP) si trei niveluri de echipare Cool, Passion si Spirit.

Noul Swift vine cu un stil complet nou si beneficiaza de o caroserie ultra usoara pentru performante superioare, precum si tehnologii de siguranta avansate. Rezultatul este un design exterior european, completat de un interior cu un caracter sportiv si functional, un model agil si usor de condus, ce ofera siguranta la volan.

Pretul de pornire pentru noul Swift este de 10.350 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Cool, cu un motor de 1,2 litri (90 CP), 2WD si cutie manuala cu 5 trepte. Incepand cu nivelul de echipare Passion, noul Swift este disponibil cu ambele motorizari pe benzina (1,0 l Boosterjet – 112 CP si 1,2 l – 90 CP) si cu sistemul de tractiune integrala ALLGRIP.

Pe nivelul de echipare Spirit, noul Suzuki Swift poate fi comandat fie cu cutie manuala cu 5 trepte, CVT sau automata in 6 trepte, dar si cu sistemul tip mild hybrid SHVS.

Design inovator

Cu peste 5,3 milioane de cumparatori, modelul Swift beneficiaza de o transformare menita sa stimuleze simturile potentialilor clienti, fara a-i afecta caracterul. Rezultatul este noul model Swift cu o prezenta coplesitoare si aspect impresionant.

Experienta deosebita la volan

Noul Swift ofera o experienta deosebita la volan datorita greutatii sale de doar 840 kg*. Directia pe drumuri virajate si stabilitatea in linie dreapta sunt excelente. Propulsoarele evoluate asigura deopotriva performante exceptionale si un consum redus de carburant.

* Greutatea poate varia in functie de specificatiile vehiculului.

Sisteme avansate de siguranta

Noul Swift este primul model ce beneficiaza de sistemul frontal avansat de detectie Suzuki* ce imbina o camera monoculara si un senzor cu laser, oferind functii de siguranta avansate, printre care se numara franarea de urgenta autonoma, avertizarea la schimbarea involuntara a benzii de rulare si faza lunga asistata. Noul model este de asemenea dotat cu senzori milimetrici ce asigura functionarea sistemului cruise control adaptiv.

*Disponibil in functie de configuratia vehiculului.

Citeste si:
Divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea s-a terminat...
Divorțul dintre Andreea Bălan...

Dimensiuni inteligente

Noul model Swift este mai scurt cu 10 mm fata de versiunea curenta Swift, in timp ce ampatamentul este cu 20 mm mai lung, oferind astfel mai mult spatiu interior, ce se materializeaza intr-un spatiu pentru bagaje de 254 de litri, cu 54 de litri mai mult decat versiunea actuala. Noul Swift este cu 15 mm mai scund si 40 mm mai lat.

Noul Swift in cifre

Noul Swift beneficiaza de cateva evolutii revolutionare fata de predecesorul sau. Iata doar cateva dintre acestea:
  • Greutatea caroseriei scazuta cu 120 kg*
  • Motor DUALJET cu 5% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil
  • Cu 3% mai silentios
  • Cu 8% mai aerodinamic
  • Raza de bracare cu 0,4 m mai mica
  • Spatiul la cap vertical si lateral superior cu 23 mm pentru pasagerii spate
  • Spatiu central cu 20 mm mai mare pentru locurile fata
  • Spatiu pentru bagaje cu 25% mai mare.
*Greutatea poate varia in functie de specificatiile vehiculului.

Un design inovator

Design exterior

Printre elementele de design care au suferit transformari se numara liniile bine conturate, montantii A ascunsi si farurile fata – spate verticale. Pentru a crea mai multa emotie si a oferi senzatia de forta si stabilitate, caroseria este mai scurta, mai joasa si mai lata, in timp ce grila frontala larga si agresiva impreuna cu liniile pline de caracter ale aripilor exprima putere.
Citeste si:
Cântărețe cărora le este rușine cu piesele pe care le-au lansat
Cântărețe cărora le este...

Impresia de centru de greutate coborat este intretinuta si de montantii ascunsi care creeaza impresia unui plafon plutitor. Manerele portierelor spate, plasate in montanti, adauga stil si un aer sportiv modelului, in timp ce blocurile optice spate dotate cu LED ii confera un aspect high-tech.

Alte elemente de design exterior:

  • Faruri cu LED cu rame elegante si lumini de pozitie cu LED ce intaresc impresia de tehnologie avansata
  • Faruri spate cu ghidaj luminos si lentile interioare, precum si stopuri cu LED
  • Lumini de insotire la parasirea vehiculului care au si functia de ghidare catre vehicul
  • Sapte culori de caroserie, printre care 2 nuante vii si puternice “Burning Red Pearl Metallic” si “Speedy Blue Metallic”, precum si patru combinatii bi-ton
  • Jante de aliaj de 16 inch si jante de otel de 15 inch cu capace
Design interior

Plansa de bord de mari dimensiuni accentueaza senzatia de rapiditate si eficienta, in timp ce accentele curajoase si sofisticate de alb si crom satinat din habitaclu completeaza nuantele generale de negru pentru a crea un spatiu interior puternic contrastant. Ceasurile de bord au fie o culoare, fie sunt monochrome, cu un LCD in centru, cu un ceas de temperatura a apei langa unul dintre cele doua indicatoare principale si un ceas pentru nivelul combustibilului in interiorul celeilalte, sau a unui segment de afisare,
Alte elemente de design interior:
  • Consola centrala inclinata la 5 grade catre sofer
  • Volanul in forma literei D
  • Scaune fata cu forma si pozitie optimizate, si protectii laterale
  • Un ecran TFT LCD color de 4,2 inch ce afiseaza informatii despre starea vehiculului si performante
  • Un ecran tactil de 7 inch cu functie bluetooth pentru conectarea telefonului mobil cu functie SLDA care permite conectarea si operarea telefonului mobil inteligent prin Apple CarPlay, Android Auto™ sau MirrorLink™, precum si port USB compatibil MP3/WMA/ACC si slot SD card
  • Panou de comanda pentru sistemul de aer contitionat iluminat cu LED

Evolutie curajoasa a caracteristicilor aflate in ADN-ul modelului Swift

Dezvoltarea noului design exterior al modelului Swift s-a bazat pe o evolutie curajoasa a caracteristicilor aflate in ADN-ul modelului Swift. In timp ce s-au depus eforturi pentru a mentine caracteristicile de design specifice modelului Swift, elementele ce trebuiau actualizate au fost transformate intr-un stil inovator. O silueta joasa, o parte frontala cu forme fluide si linii pline de caracter si emotie se imbina armonios cu celelalte elemente de design, rezultand un stil rafinat, debordand de dinamism, perfect adaptat caracterului modelului Swift.
Citeste si:
PREMIERĂ: Aceasta este noua generație Suzuki Swift
PREMIERĂ: Aceasta este noua...

Patru evolutii la interior

Evolutia curajoasa a caracteristicilor ADN-ului modelului Swift se regaseste si in design-ul interior, urmarind 4 directii importante: 1) “Sportivitatea”, 2) “Calitate superioara”, 3) “Tehnologie avansata” si 4) “Facilitate in utilizare”. In perfect acord cu exteriorul, interiorul ofera un spatiu cu un design indraznet, ce face apel la emotiile pasagerilor.

Caracter dinamic transmis prin culori si calitate

Au fost dezvoltate doua nuante noi de rosu si albastru, care sa sublinieze ideea de dinamism, prin stralucire si forta, pentru a evidentia silueta puternica a noului Swift. La interior, a fost conceput un spatiu ce lasa impresia de calitate superioara, prin inserarea unor motive metalizate si folosirea unor materiale ce ofera o senzatie deosebita prin texturi si suprapuneri.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Platforma de noua generatie HEARTECT

Noul Swift se bazeaza pe platforma de noua generatie “HEARTECT”, care ofera performante mult imbunatatite, fiind construita din materiale foarte usoare si extrem de rigide. O revizuire completa a structurii inferioare si a dispunerii diferitelor componente a dus la folosirea unui cadru foarte rigid, cu o forma usor curbata, care ajuta la o dispersare mai buna a energiei care a dus astfel la cresterea sigurantei in cazul unei coliziuni.

In plus, aceasta a dus la o reducere a ranforsarilor, ceea ce face ca masa proprie a masinii sa fie de doar 840 kg*, cu 120 kg mai putin decat la modelul Swift actual, contribuind astfel la reducerea consumului de combustibil, dar oferind si un comportament mult imbunatatit al vehicului la rulare, virare si franare.

De asemenea, optimizarea planseului impreuna cu componentele care sunt atasate pentru a forma un tot unitar (mai degraba decat sa se concentreze pe optimizarea partiala a componentelor individuale) reduce zgomotul si vibratiile, oferind astfel tuturor pasagerilor un confort sporit.

*Greutatea variaza in functie de specificatiile complete ale masinii

O suspensie noua pentru stabilitate si confort excelente

O suspensie complet noua, mai usoara si mai rigida, ofera o directie cu un raspuns prompt, fiind in acelasi timp si foarte confortabila. Noul mod de prindere al suspensiei duce la imbunatatirea performantelor rutiere, dar contribuie si la reducerea consumului de combustibil. Comparativ cu modelul actual, noul Swift are un comportament rutier mult imbunatatit, iar raspunsul directiei in momentul virarii este mult mai prompt.

MOTORIZARI

1,0 BOOSTERJET, turbo, cu injectie directa

Motorul 1,0 BOOSTERJET pe benzina ofera atat un consum redus de combustibil, cat si performante rutiere excelente. Modul de amplasare si sistemul cu injectie directa contribuie la un consum scazut de combustibil, in timp ce turbo compresorul ofera acelasi cuplu dintr-un motor de 1 litru ca si un motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri. Chiar daca vine cu un nivel ridicat de putere, zgomotul si vibratiile sunt reduse, datorita unei rigiditati marite a sasiului. Motorul ofera performante optime in toate conditiile, de la mersul prin oras la mersul sportiv.

1,2 DUALJET

Noul Swift este disponibil si cu motorul 1,2 DUALJET pe benzina, reinnoit cu cilindri mai compacti pentru o rata mai mare de compresie si echipat cu sistemul EGR (de recirculare a gazelor de esapament), cu injectie dubla, care combinate cu celelate imbunatatiri aduce o economie de 5% in ceea ce priveste consumul de combustibil, comparativ cu acelasi motor folosit de actualul model Swift.
Cutie manuala cu 5 trepte, CVT si automata in 6 trepte*

O cutie manuala cu 5 trepte ofera un raport optim pentru fiecare motor si tren de rulare, pentru a obtine cel mai bun raport in ceea ce priveste consumul de combustibil si performantele masinii. Versiunea utilizata cu motorul de 1,0 litri ofera soferului o senzatie mai sportiva la schimbarea treptelor de viteza. De asemenea, este disponibila si o transmise CVT care a fost imbunatatita pentru un rulaj fara socuri, precum si o cutie automata in 6 trepte cu un raport de transmisie mai mare.

Sistem usor si compact de tip mild hybrid SHVS *

Sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) este un sistem hibrid de tip “mild”, dezvoltat de Suzuki, care foloseste un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), ce asista motorul termic in timpul accelerarilor si permite recuperarea energiei in timpul franarilor. Sistemul ISG este folosit in locul unui alternator conventional pentru ca ISG regenereaza electricitatea mult mai eficient. De asemenea, sporeste eficienta de regenerare a energiei, detectand forta de apasare a franelor, amplificand in consecinta cantitatea de energie generata. Folosind energia stocata, functia motorului electric din ISG imbunatateste consumul de combustibil, asistand partial motorul termic, oferind cantitatea suplimentara de energie necesara in momentele de consum maxim, la plecarea de pe loc sau in timpul accelerarilor puternice.
Sistemul SHVS este pe motorizarea 1,0 BOOSTERJET.

In plus, bateria litiu-ion de 12 volti are o durata lunga de viata si o eficienta excelenta in ceea ce priveste regenerarea de energie. Aceasta baterie furnizeaza energie si pentru componente electrice precum cele din motor, diversi senzori care colecteaza informatii de la motor si sistemul audio.

Alte imbunatatiri

  • Nivelul de zgomot si vibratii (NVH) a fost redus prin dezvoltarea unei platforme mai rigide si a folosirii unor materiale cu un grad mai mare de absorbtie a vibratilor si care izoleaza mai eficient. Nivelul de zgomot perceput la interior a scazut cu 3%, comparativ cu versiunea actuala a modelului Swift.
  • Performante aerodinamice imbunatatite cu 8% in ceea ce priveste rezistenta la vant, comparativ cu modelul actual.
  • O raza de bracaj de 4,8 m, cu 0,4 m mai mica decat cea a modelului actual.
*Disponibil in functie de nivelul de echipare si configurare al modelului ales

Sisteme de siguranta avansate

Dual Sensor Brake Support (DSBS)

Sistemul avansat de senzori frontali furnizeaza informatii utile mai multor sisteme de siguranta avansate, printre care DSBS (sistemul de asistenta la franare cu dublu senzor)*. Daca sistemul determina ca exista riscul unei coliziuni cu un obstacol frontal, acesta emite un semnal sonor si o avertizare vizuala. Daca exista un risc ridicat de coliziune cu un obstacol frontal si soferul franeaza de urgenta, sistemul actioneaza functia de asistenta la franarea de urgenta, multiplicand forta de franare. Daca riscul de coliziune creste si mai mult, sistemul aplica o forta automata de franare puternica in efortul de a evita impactul sau de a reduce daunele acestuia.

*Fiecare functie actioneaza in diferite conditii de viteza a vehiculului.


Portbagaj cu o capacitate marita

Noul Swift are un portbagaj de 265 litri*, ceea ce inseamna o crestere cu peste 25% fata de vechiul Swift. Noul Swift are un portbagaj mai mare cu 54 de litri fata de versiunea anterioara, mai lung cu 75 mm si a fost optimizat pana in cele mai mici detalii pentru a creste capacitatea de stocare, fara a compromite insa designul exterior.
*Masuratori efectuate conform metodei utilizate de Asociatia Germana a Industriei Auto (VDA).

Dimensiuni

Lungime: 3.840 mm; Latime: 1.735 mm; Inaltime: 1.495 mm (2WD) 1.520mm (4WD); Ampatament: 2.450 mm; Ecartament fata/spate: 1.520 – 1.530 mm/1.520 – 1.535 mm

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.