Citroen face un nou pas inainte in lansarea ofensivei de produse si surprinde inca o data cu noul sau hatchback compact, Noul C4 Cactus.
Vehiculul aduce un aer de prospetime pentru segmentul hatchback asociind personalitatea unica a modelului C4 Cactus cu confortul varfului-de-gama, C4. De asemenea, statutul modelului a fost amplificat prin adaugarea unor elemente esentiale pentru segment, inclusiv 12 sisteme de asistenta la condus, 3 tehnologii pentru conectivitate, motoare care dezvolta pana la 130 CP si un stil prestigios.

Cu designul sau modern si distinctiv, Noul C4 Cactus propune o experienta inedita in termeni de confort la bord. In acest scop, Citroen si-a valorificat patrimoniul tehnologic in sistemele hidraulice de suspensii. Aceasta tehnologie a fost reinterpretata pentru a deveni accesibila unui numar cat mai mare de pasageri. Noul C4 Cactus este primul model din Europa care va fi echipat cu suspensii cu Amortizoare Hidraulice Progresive™ (Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC) si primul din lume dotat cu scaune Advanced Comfort, garantand un confort inedit in termeni de scaune si deplasari.

Noul C4 Cactus aduce un aer de prospetime si originalitate pentru segmentul hatchback-urilor compacte.

UN STIL INDRAZNET

Noul C4 Cactus isi exprima in mod natural caracterul sau unic prin noua parte frontala larga si expresiva, cu aripi si portiere redesenate. Partea din spate cu design fluid, integreaza noile stopuri cu LED si efect 3D. Modelul schimba codurile ultra-conventionale ale segmentului hatchback-urilor compacte prin formele sale bine proportionate si generoase, ceea ce contribuie la un design pur si monolit. Ampatamentul modelului de 2.60 m si consola scurta garanteaza dimensiuni compacte pentru o agilitate si o manevrabilitate excelenta, oferind in acelasi timp spatiul voluminos urmarit de acest segment.

Modelul C4 Cactus a fost imbunatatit substantial, adoptand codurile clasice ale segmentului in ceea ce priveste tehnologia si motorizarile, continuand sa se distanteze prin personalitatea si confortul sau unice. Stilul masinii este la fel de indraznet si modern, dar castiga un statut imbunatatit. In interior, Noul Cactus C4 ofera un confort fara egal, transformandu-se intr-un adevarat cocon pentru pasageri. Beneficiind de programul Citroen Advanced Comfort®, Noul C4 Cactus este primul model din Europa care prezinta suspensia cu Amortizoare Hidraulice Progresive™ (Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC), facand efectul de "plimbare cu covorul magic" accesibil pentru un numar cat mai mare de pasageri. Modelul prezinta in premiera mondiala scaunele Advanced Comfort. Cu personalitatea sa unica, Noul C4 Cactus are ultimul cuvant de spus cand vine vorba de hatchback-urile ultra-confortabile si va remodela piata in primul trimestru al anului 2018.

Citeste si:
Prințul Charles a fost testat pozitiv cu noul coronavirus
Prințul Charles a fost testat...

Modelul ofera 31 de posibilitati de personalizare exterioara cu 9 culori de caroserie si 4 Pachete de Culori, care includ nuante rafinate, ce permit clientilor sa-si personalizeze masina. In interior, habitaclul functional, simplu si degajat inspira inca de la prima vedere un sentiment de relaxare. Sunt oferite nu mai putin de cinci ambiante interioare opulente si distinctive, ceea ce asigura luminozitate, finete si rafinament.

"Obiectivul Citroen este de a fi marca de referinta in materie de confort, Iar ca marca generalista, este de a asigura acest confort pentru un numar cat mai mare de pasageri. Odata cu Noul C4 Cactus si cu introducerea suspensiei cu Amortizoare Hidraulice Progresive™, propunem un hatchback compact original si modern." Linda Jackson, CEO Citroen.

O SILUETA EXTERIOARA SIMPLA SI ELEGANTA


Noul C4 Cactus pastreaza trasaturile esentiale ale modelului C4 Cactus: atitudine unica si originalitate prin echilibrul general si formele sale generoase. Modelul isi schimba totusi stilul pentru a se adapta la codul hatchback-urilor compacte imbunatatindu-si statutul si adaugand o nota suplimentara de puritate. Acesta dispune de o noua parte frontala, care integreaza noile lumini de zi cu tehnologie LED in continuarea simbolului marcii ce se intinde pe intreaga latime a masinii, proiectoarele mai ascutite subliniate de insertii negre lucioase si o bara de protectie in culoarea caroseriei. In partea din spate, hayonul este evidentiat de noile lampi spate cu LED si efect 3D, care largesc designul autovehiculului, oferind un aer mai modern. Aspectul dinamic al masinii este amplificat si de jocurile laterale. Aripile Noului C4 Cactus gazduiesc noul design Airbump®, mai subtire si fixat in partea inferioara, pentru a se adapta stilului hatchback, asigurand in acelasi timp o protectie permanenta a caroseriei. Noul model este un hatchback compact, in mod categoric proaspat si diferit, in acelasi timp modern si prestigios, capabil sa seduca un numar cat mai mare de clienti.
Citeste si:
Noul Citroen oli [all-e] este un concept electric cu autonomie de...
Noul Citroen oli  all-e  este...

citroen c4 cactus

Dotat cu forme pline, o capota orizontala care inspira robustete si protectie si cu o linie orizontala care confera silueta unui hatchback, Noul C4 Cactus sta cu fermitate pe cele patru roti. Dispunand de o arhitectura optimizata bazata pe modelul PF1 al Grupului PSA, noul C4 Cactus are un ampatament de 2.60 m, tipic pentru hatchback-urile compacte si asigura un spatiu generos pentru toti pasagerii. Consola este redusa pentru a garanta un plus de agilitate si manevrabilitate in mediul urban. Cu dimensiunile sale exterioare compacte (lungime de 4,17 m si latime de 1,71 m), Noul C4 Cactus revine la sursa hatchback-urilor compacte, oferind un volum spatios si o versatilitate adevarata in oras, in zonele suburbane si pe sosele.

DESIGN ORGANIC SI FLUID, CU ELEMENTE GRAFICE PUTERNICE

Cu liniile sale pure si monolite, Noul C4 Cactus prezinta un design fluid si echilibrat, dinamic si fara agresivitate care nu exagereaza in materie de linii de stil. Continuitatea neintrerupta a partilor din fata, laterale si spate ofera impresia de armonie si rafinament, in serviciul unui stil puternic si distinctiv. Silueta monolita a caroseriei si curbele fluide pastreaza elementele grafice puternice concentrate pe functionalitate si in deplina concordanta cu limbajul formal stilistic al Citroen.

Citeste si:
Peugeot prezintă noul 408: geamănul lui Citroen C5 X va primi și...
Peugeot prezintă noul 408:...

Noua parte frontala prezinta identitatea Citroen si are un aspect mai larg. Aceasta adopta blocurile optice pe doua nivele si valorifica simbolul marcii si luminile de zi cu LED, in spiritul celorlalte modele din gama. Noile lumini de zi cu tehnologie LED, ascutite, extind emblema cromata a marcii intinsa pe intregul panou frontal, care se evidentiaza pe un suport negru lucios aducand un plus de contrast si eleganta. Noile faruri sunt invelite intr-o piesa decorativa neagra lucioasa, pentru un contrast si o profunzime mai mare. Alte elemente grafice caracteristice pentru Citroen, proiectoarele de ceata pot fi amplificate printr-o insertie decorativa. In final, grila de admisie a aerului este subliniata de o banda cromata pentru mai multa rafinament.

Noul C4 Cactus prezinta un profil impresionant de fluid. Modelul propune proportii ideale cu o treime de suprafata vitrata si doua treimi de caroserie si o inaltime de 1.48 m (in media segmentului), in beneficiul aerodinamismului. Modelul este dotat cu un plafon flotant gratie unei inlantuiri in 360° de suprafete vitrate. Suprafata vitrata se extinde in jurul caroseriei, formand o continuitate cu parbrizul gratie tratamentului grafic original al panoului spate cu geam custode: culoarea caroseriei este incadrata prin doua elemente negre glossy care aduc finete si eleganta acestei zone caracteristice modelelor Citroen. Aceasta zona gazduieste emblema "Cactus", o semnatura veritabila a originalitatii masinii. Barele de plafon elegante si practice, tipice marcii Citroen sunt disponibile optional pentru Noul C4 Cactus (in functie de tara).

Citeste si:
Test Drive Citroen C5X - Un altfel de sedan
Test Drive Citroen C5X - Un...

citroen c4 cactus

Pentru o protectie optima, in special in mediul urban, Noul C4 Cactus este echipat cu protectii pasaj roti si praguri, precum si cu noul Airbump® in partea inferioara a portierelor, ceea ce face din noul hatchback cel mai protejat model din segmentul hatchback-urilor compacte. Aceasta protectie limiteaza costurile de reparatie si retusare, ceea ce este esential pentru toti clientii, in special pentru companii. Noua pozitie a protectiilor Airbump® amplifica dinamismul si pun in valoare silueta, animand partile laterale ale caroseriei prin nuante de culoare.

Noile blocuri optice spate cu efect 3D si tehnologie LED pe fiecare parte lateral a masinii constituie o semnatura luminoasa in acelasi timp grafica si high-tech. Aceasta atrage instant privirile si pune in valoare latimea masinii. Blocurile optice, mai largi, se afla in prelungirea noului hayon in culoarea caroseriei, cu stilul sau pur si premium, ceea ce confera mai multa amploare partii din spate in ansamblu, precum si formelor sale pure si fluide.

Noua grila fata accentueaza impresia de largime si subliniaza caracterul aerodinamic al caroseriei, rezultat care aduce un plus de expresivitate Noului C4 Cactus.

UN HABITACLU PUR SI LUMINOS

Interiorul Noului C4 Cactus pastreaza toate atuurile modelului C4 Cactus, precursorul modelelor Citroen in materie de stil interior. Odata cu deschiderea portierelor, acesta sugereaza confort si bunastare. Luminos si prietenos, habitaclul este proiectat ca un cocon, cu formele sale pure, materialele moi si culorile relaxante. Hatchback-ul ultra-confortabil ofera clientilor o ambianta moderna, eleganta si relaxanta, indiferent de circumstante: o veritabila invitatie la calatorii.

Noul C4 Cactus dispune de o plansa de bord joasa, cu nuante rafinate si un design orizontal, in care par ca plutesc tableta tactila centrala si display-ul in totalitate digital care prezinta informatii esentiale. Interfata de condus 100% digitala ofera o pozitie de condus aerisita si conectata, comenzile fiind grupate in jurul tabletei de 7’’ cu ecran capacitiv ca dotare standard. Habitaclul, pur si degajat, inspira imediat un sentiment de usurinta si placere.

Conceput pentru buna dispozitie si relaxare, interiorul gazduieste torpedoul dotat cu curele, catarame si un model care iese in relief, in cea mai pura traditie a bagajelor si a universului calatoriilor. Acelasi spirit se regaseste si pe curelele care servesc drept manere pentru usi, invitand pasagerii la porneasca la drum si sa evadeze.

Pentru a amplifica spatiul si confortul, Noul C4 Cactus dispune de un design transversal materializat printr-o continuitate grafica gratie unei benzi contrastante aflate in partea superioara a spatarului scaunelor din fata si din spate, ceea ce aduce o nota de rafinament si de originalitate. Acest element grafic semneaza interiorul Citroen, oferind un plus de subtilitate si de energie.

Toti ocupantii beneficiaza de o senzatie agreabila de bunastare si spatiu datorita plafonului panoramic vitrat cu protectie termica ridicata. Tratat pentru a lasa lumina sa intre fara niciun risc de orbire, plafonul panoramic blocheaza caldura si razele UV la fel de bine ca ochelarii de soare de categoria 4. Avand in vedere performantele sale in materie de protectie termica, acustica si impotriva luminii nu este nevoie de storuri de protectie solara, ceea ce confera luminozitate, dar si spatiu si eficienta intrucat este pastrata inaltimea masinii, greutatea este redusa, iar centrul de gravitatie este coborat.

Cu Noul C4 Cactus dotarile premium se afla acolo unde clientii au nevoie de ele pentru uzul de zi cu zi. Banda moale de pe plansa de bord se potriveste cu tapiteria, in timp ce curelele suple ofera interiorului o nota de distinctie. Habitaclul Noului C4 Cactus gazduieste numeroase zone negru stralucitor: carcasa grila aerisire, extremitatile benzii de pe plansa de bord, spita inferioara a volanului, plansa de bord si carcasa tabletei si ornamentul noii console centrale. Aceste decoruri se imbina in mod armonios cu nuantele de crom satinat de pe comenzile de deschidere a portierelor, panoul butonului din noua consola centrala, insertiile de pe spita

inferioara a volanului, conturul suportului manetei de viteze de pe consola centrala, ornamentul curelelor de pe portiere si torpedoul cu deschidere in partea superioara. Tapiteria noilor ambiante disponibile ca optiune a fost selectata pentru a conferi un plus de finete si placere la atingere.

O OFERTA COMPLETA DE PERSONALIZARE

La exterior, Noul C4 Cactus mizeaza pe cartea personalizarii si a elegantei, cu un total de 31 de combinatii exterioare. Paleta de 9 culori pentru caroserie pune in lumina personalitatea sa cu nuante atemporale (Polar White, Obsidian Black, Platinum Grey si Cumulus Grey), proaspete (Sport Red, Tapenade Grey) si rafinate (Emerald Blue, Pearl White, Deep Purple).

Sunt propuse patru pachete elegante de culori care confera un plus de personalitate si de eleganta: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White si Anodised Deep Red. Aceste nuante restranse de culoare, care contrasteaza cu culoarea caroseriei, subliniaza cu finete protectiile Airbump® din partea inferioara a portierelor fata si zona inferioara a barei de protectie din fata.

Si pentru o mai buna personalizare, clientii pot alege dintr-o selectie de 5 jante din aliaj: SQUARE 16" Gri si SQUARE 16" Negru, sobre si elegante, dar si CROSS 17’’ Black , CROSS 17" bi-ton Negru/Alu si CROSS17" biton Alb/Alu, ultimile doua fiind diamantate pentru un plus de finisaj grafic.

citroen c4 cactus

In interior, materialele utilizate sunt placute la vedere si la atingere, in special materialul fin, texturat care acopera plansa de bord si se asorteaza cu scaunele. Noul C4 Cactus propune, la alegere, 5 ambiante elegante si placute pentru personalizarea habitaclului:

  • Ambianta Standard este sobra si pura, cu tapiterie textila Mica Grey pentru scaune, plansa de bord gri, cotiere si curele gri pe portiere.
  • Ambianta Metropolitan Red accentueaza impresia de spatiu prin luminozitatea si rafinamentul sau, cu tapiterie textila Silica Beige pentru scaune, o banda de culoare rosu inchis in partea superioara a scaunelor, plansa de bord rosu inchis si cotiere si curele bej pe portiere, precum si un torpedou cu deschidere in partea superioara.
  • Ambianta Wild Grey exprima un plus de vitalitate si de dinamism, cu tapiterie textila Silica Grey pentru scaune, o banda gri deschis in partea superioara a scaunelor, plansa de bord gri si cotiere si curele gri pe portiere, precum si un torpedou cu deschidere in partea superioara.
  • Ambianta Hype Grey evoca senzatia de eleganta varf-de-gama cu scaune imbracate in piele Black Grained, plansa de bord gri, cotiere si curele gri pe portiere si un torpedou cu deschidere in partea superioara.
  • Ambianta Hype Red se inscrie intr-o abordare varf-de-gama de exceptie, cu scaune imbracate in piele Nappa Beige si Tissu Beige, o banda de culoare rosu Alcantara in partea superioara a scaunelor, plansa de bord rosu inchis si cotiere si curele bej pe portiere si un torpedou cu deschidere in partea superioara.

HATCHBACK-UL ULTRA-CONFORTABIL

Noul C4 Cactus inaugureaza, dupa C5 Aircross in China si pentru prima data in Europa, suspensiile cu Amortizoare Hidraulice Progresive ™ (PHC), o inovatie Citroen care va fi implementata pe viitoarele modele din gama. Expertiza Citroen in domeniul suspensiilor este incontestabila. Timp de 98 de ani, confortul suspensiilor s-a aflat in genele Marcii. De-a lungul anilor, clientii s-au atasat de confortul Citroen, care este unic pe piata. Bazandu-se pe experienta sa si pe know-how-ul inginerilor, Citroen a dezvoltat noul sistem de suspensie al carui obiectiv este de a imbunatati filtrarea, tipica Citroen si atat de indragita de clientii Marcii.

20 de brevete au fost depuse in cadrul dezvoltarii acestei suspensii. Principiul sau de functionare este simplu. In timp ce sistemele conventionale de suspensie sunt alcatuite dintr-un amortizor, un arc si un opritor mecanic, sistemul de Amortizoare Hidraulice Progresive™ (PHC) adauga doua opritoare hidraulice pe fiecare parte, unul pentru compresie si celalalt pentru decompresie. Prin urmare, suspensia functioneaza in doi timpi in functie de solicitari:

  • Pentru o compresie si o decompresie usoara, arcul si amortizorul controleza miscarile verticale fara ca opritoarele hidraulice sa intervina. Aceste opritoare dau senzatia ca masina aluneca pe un teren neuniform, ca un “covor zburator”.
  • La denivelarile majore, arcul si amortizorul, impreuna cu opritoarele hidraulice de compresie si decompresie fiind astfel evitate opririle bruste. Spre deosebire de un opritor mecanic traditional, care absoarbe energia dar restituie o parte din aceasta, amortizorul hidraulic absoarbe si disipeaza aceasta energie. Astfel, masina nu “sare”.

Gratie acestei solutii tehnice inovante, Noul C4 Cactus confera un confort suveran si un efect de „covor zburator” fara a afecta placerea de a conduce si manevrabilitatea masinii.

SCAUNE ADVANCED COMFORT PENTRU TOTI PASAGERII

Pentru un plus de relaxare, scaunele fata din Noul C4 Cactus sunt dotate cu spuma de densitate mare care imbunatateste confortul. Aceasta spuma asigura in timp un confort optim, evitand efectul de tasare dupa un numar mare de ore petrecute la volan, dar si de uzura a scaunelor dupa mai multi ani de utilizare.

In plus, Noul C4 Cactus inaugureaza trei ambiante de interior (Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Red) pentru scaunele Advanced Comfort, in premiera mondiala. Aceste imbunatatiri asigura un confort in abordare, dar si un confort postural si dinamic, pentru ca pasagerii sa se simta ca intr-un fotoliu din living-ul lor! Scaunele din fata si bancheta din spate sunt echipate cu spuma mai groasa cu 15 mm structurata pentru a asigura confortul din punct de vedere vizual si fizic:

  • Confortul vizual al scaunului a fost gandit cu grija pentru a crea o matlasare vizibila si reala. Inspirata din berlinele traditionale ale Marcii, precum CX si Xantia, aceasta matlasare creeaza o semnatura vizuala incontestabila si este amplificata de cusaturi si elemente grafice care sunt folosite si pentru Noul C3, Noul C3 Aircross si Noul C5 Aircross.
  • Confortul postural este remarcabil, cu baze si spate ale scaunului largi, suport amplificat, reglare in inaltime pentru sofer si pasagerul din fata si reglare lombara pentru sofer pentru o sustinere ideala a zonei lombare. Pozitia perfecta in timpul condusului este asigurata si de un volan reglabil pe inaltime si adancime.
  • Confortul de primire a fost, de asemena, imbunatatit, oferind finete si suport la contactul initial gratie unei spume de suprafata mai groasa.
  • Confortul dinamic, esential pentru un suport corect, in special in timpul deplasarilor pe distante lungi, se concretizeaza printr-o spuma structurata mai groasa combinata cu un strat de densitate mare in centrul scaunului.

"Cu Noul C4 Cactus, Citroen isi confirma ofensiva pe teritoriul confortului, prin introducerea a doua elemente exclusive, dezvoltate ca parte din programul Citroen Advanced Comfort® :suspensiile cu Amortizoare Hidraulice Progresive ™ in premiera europeana si scaunele Advanced Comfort in premiera mondiala. Noul C4 Cactus ofera astfel un confort inegalabil accesibil unui numar cat mai mare de clienti, bazandu-se pe knowhow-ul Marcii in materie de bunastare la bord." Xavier Peugeot, directorul de Planificare Produs din cadrul Citroen.

IZOLARE ACUSTICA AMPLIFICATA

Izolarea acustica este esentiala pentru confortul la bord. Noul C4 Cactus a beneficiat de un proiect global in materie de acustica: geamuri mai groase, incapsularea lunetei, imbinari de etansare in jurul tuturor panourilor de deschidere, parbriz acustic si mai mult material pe peretele despartitor si podea. Noul C4 Cactus propune pasagerilor o izolare optimizata fata de drum, inclusiv un zgomot de rulare si un zgomot aerodinamic reduse si o izolare substantial imbunatatita pentru blocul motor si podea.

MAI MULT SPATIU

Noul C4 Cactus beneficiaza de un habitaclu spatios datorita design-ului sau ingenios. Cu un ampatament lung de 2.60 m, masina poate transporta cinci pasageri intr-un confort total si in deplina relaxare:

  • Plansa de bord simpla si scaunele adancite in spate permit eliberarea spatiului pentru genunghi tuturor ocupantilor. Airbag-ul ascuns in plafon permite eliberarea spatiului pentru picioare in cazul pasagerului din fata, in timp ce picioarele pasagerilor din spate pot fi intinse sub scaunele din fata.
  • Spatiul destinat coatelor a fost marit gratie panourilor adancite ale portierelor permitand pasagerilor sasi aseze in mod natural bratele pe cotierele lungi captusite cu materiale fine.
  • Portbagajul destul de incapator gratie formelor sale cubice faciliteaza incarcarea, iar combinat cu bancheta din spate rabatabila 1/3 si 2/3, ofera un volum de 358 l, care ajunge pana la 1 170 l cu bancheta din spate rabatata.

COMPARTIMENTE DE DEPOZITARE UTILE SI INGENIOASE

Noul C4 Cactus dispune de o serie de compartimente de depozitare ingenioase, functionale si bine repartizate:

  • La nivelul plansei de bord, un torpedou de dimensiuni mari cu inchidere in partea superioara in fata pasagerului si la indemana soferului, impreuna cu un spatiu suplimentar de depozitare amenajat in partea inferioara a plansei de bord;
  • La nivelul consolei centrale ridicate, un nou spatiu de depozitare adanc si inchis impreuna cu o zona de depozitare pntru smartphone acoperita cu un invelis antiderapant, impreuna cu prize 12V si USB si 2 suporturi pentru pahare in fata schimbatorului de viteze;
  • Pe portiere, spatii largi de depozitare care pot gazdui mai multe sticle de 1.5 l: una asezata pe orizontala in portierele din fata si doua asezate pe verticala in portierele din spate;
  • Buzunar pentru harti in spatele scaunelor din fata.

ECHIPAMENTE PENTRU FACILITAREA VIETII PE TIMP DE ZI SI PE TIMP DE NOAPTE

Este de la sine inteles ca echipamentele care faciliteaza viata de zi cu zi la bord contribuie la un confort sporit:

  • Plafoniere cu LED in fata si in spate pentru un iluminat complet al habitaclului, in special pentru fixarea unui scaun de copil sau pentru a gasi un obiect pierdut;
  • O oglinda retrovizoare interioara electrocromatica pentru un condus ralaxat pe timp de noapte fara a fi orbit;
  • Oglinzi retrovizoare exterioare rabatabile electric la cerere sau la inchiderea vehiculului pentru a evita daunele provocate la parcarea pe strazi inguste si pentru a te asigura vizual ca masina este inchisa in mod corespunzator;
  • Geamuri electrice cu impuls cu functie anti-prindere care usureaza viata mai ales la trecerile prin terminalele de taxare sau parcari.
12 SISTEME UTILE DE ASISTENTA LA CONDUS

Pentru a asista soferii, Noul C4 Cactus este echipat cu cele mai bune sisteme de asistenta la condus, care onfera confort si siguranta in viata de zi cu zi, simplifica condusul, lupta impotriva somnolentei si momentelor de neatentie si previn riscul de accidente. Aceste sisteme, dispuse pe interfata 100% digitala a Noului C4 cactus, constituie o prima etapa catre masina autonoma.

▪ Active Safety Brake: pentru a reduce riscul de coliziune cu un vehicul aflat in fata prin franare automata. Camera video multifunctionala situata in partea superioara a parbrizului detecteaza obstacolele, ca de exemplu un vehicul care ruleaza in acelasi sens de circulatie sau care stationeaza. Sistemul declanseaza frana in mod automat atunci cand este detectat un risc de coliziune, de la 5 km/h la 85 km/h.
▪ Recunoasterea indicatoarelor rutiere si recomandari: recunoaste indicatoarele rutiere de limitare a vitezei si afiseaza informatii pe plansa de bord. Viteza poate fi inregistrata cu un simplu gest pentru regulator/limitator de viteza.
▪ Sistem de avertizare la depasirea involutara a benzii: detecteaza, la viteze mai mari de 60 km/h, orice depasire involuntara a liniei albe continue sau discontinue fara ca semnalizarea sa fie activata si avertizeaza soferul printr-un semnal sonor si o alerta vizuala pe plansa de bord.
▪ Coffee Break Alert: spune soferului cand este timpul sa faca o pauza dupa ce a condus timp de doua ore cu o viteza mai mare de 70 km/h.
▪ Alerta atentie sofer: alerteaza soferul in caz de vigilenta scazuta. Sistemul evalueaza starea de vigilenta a soferului prin identificarea abaterilor de la traiectorie in raport cu marcajul rutier gratie unei camere video multifunctionale situata in partea de sus a parbrizului. Aceasta functie este potrivita in special pentru benzile rapide, la viteze de peste 65 km/h.
▪ Sistem de asistenta pentru unghiul mort: avertizeaza conducatorul cu privire la prezenta unui vehicul in unghiul mort, printr-o lumina afisata in oglinzile retrovizoare exterioare.
▪ Park Assist: face din parcare o manevra mai usoara, mai facila si mai sigura. Acest sistem ofera asistenta activa la parcarea paralela si perpendiculara. La cererea soferului, acesta detecteaza in mod automat un loc de parcare, apoi directioneaza in siguranta masina catre acesta.
▪ Camera video pentru marsarier: la trecerea in modul marsarier, camera video afiseaza imaginea din spatele vehiculului pe ecranul tactil de 7“ alaturi de repere de culoare in functie de proximitatea fata de obstacole, ceea ce faciliteaza toate manevrele.
▪ Tehnologia Hill Assist: pentru a facilita pornirea pe un plan inclinat, sistemul impiedica deplasarea nedorita a vehiculului pe o panta atunci cand pedala de frana este eliberata. Aceasta functie este activa pentru un carosabil cu grad de inclinare mai mare de 3% stabilizand masina timp de doua secunde.
▪ Iluminat static de intersectie: in functie de unghiul volanului, fasciculul proiectorului de ceata drept sau stang este activat pe langa luminile de drum pentru a ilumina unghiul din dreapta sau stanga vehicului pana la 75°, atunci cand viteza vehiculului este mai mica de 40 km/h.
▪ Sistem de acces si demaraj cu functia "maini libere": acest sistem permite soferului sa inchida, sa deschida si sa porneasca vehiculul fara a scoate cheile din buzunar. Masina recunoaste conducatorul de indata ce acesta apropie mana de manerele portierelor din fata sau portbagaj.
▪ Grip Control: permite vehiculului sa adapteze motricitatea rotilor din fata in functie de suprafata parcursa (zapada, namol, nisip).

SAPTE MOTORIZARI

Noul C4 Cactus beneficiaza de motorizari care asigura o performanta superioara. Combinatia dintre platforma usoara si eficienta si motoarele de ultima generatie amplifica placerea de a conduce. Gama de motorizari este una larga si perfect adaptata pentru un condus in mediul urban, deplasari de weekend sau destinatii mai indepartate. Noul C4 Cactus este dotat cu motor PureTech de 3 cilindri pe benzina echipat cu ultimele tehnologii pentru o mai buna reactie, un consum redus de combustibil si o reducere a nivelului de emisii (International Engine of the Year 2015, 2016 si 2017 pentru versiunile PureTech 110 si PureTech 130) si cu motoare diesel BlueHDi care confera ocupantilor o senzatie de placere la bord,precum si posibilitatea de a face economie si de a respecta mediul.

Benzina: Noul C4 Cactus este disponibil in versiunea sa cea mai performanta cu motorul turbo PureTech 130 S&S echipat cu cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte. Motorul PureTech 110 de asemenea, turbo, este disponibil cu cutie de viteze manuala cu 5 rapoarte (PureTech 110 S&S manual) sau cu cutie de viteze automata EAT6 cu 6 rapoarte pentru un confort si o placere maxime la bord (PureTech 110 S&S EAT6). Modelul elementar dispune de o motorizare PureTech 82 care utilizeaza o cutie de viteze manuala.
Diesel: Noul C4 Cactus este disponibil inca de la lansare cu motorul BlueHDi 100 BVM si motorul BlueHDi 100 S&S BVM. In toamna anului 2018, noul hatchback va fi disponiibl cu un motor diesel combinat cu o cutie de viteze automata, pentru soferii de cursa lunga.

Aceste 7 motorizari sunt completate de BlueHDi 100 S&S ETG6 diesel pentru pietele mondiale de export.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.