In 2016, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au urcat cu 18% fata de 2015.

Cel mai mare avans, de 23,2%, a fost inregistrat in februarie de serviciile de intretinere si reparare a autovehiculelor, urmat de comertul cu autovehicule (18%) si comertul cu motociclete (11,3%).

Din segmentul serviciilor prestate populatiei, cel mai mare avans l-a inregistrat in ianuarie spalarea articolelor textile, cu o crestere de 6,6%, urmat de jocurile de noroc (+6,2%).

Fata de luna precedenta, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in februarie cu 14%, pe serie bruta, si cu 3%, pe seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Citeste si:

De asemenea, tot fata de ianuarie, serviciile de piata prestate populatiei au stagnat in februarie, ca serie bruta, dar au urcat cu 1,6% pe seria ajustata.

Afacerile de retail au fost sustinute anul trecut de cresterea puternica a salariilor, tendinta care ar putea continua si in 2017, relateaza News.ro.

Ultimele statistici arata ca, in februarie, castigul salarial mediu net a scazut cu 2,8%, sau 64 lei, in luna februarie fata de nivelul din luna precedenta, pana la 2.236 lei (496 euro), iar ritmul anual de crestere a incetinit puternic, la 14,5%, de la 18,4% in ianuarie.