Auto 21 Aprilie 2017 13:34
Cu pregatirile pentru a 35-a editie a America's Cup desfasurate la turatie maxima, ORACLE TEAM USA si skipperul Jimmy Spithill au fost vizitati de un nume mare din lumea motorsportului: pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi a vizitat sediul echipei din Bermuda.

Italianul a experimentat "zborul pe apa" al iahtului "17" de clasa "AC-50" al OTUSA, participand la o sesiune de antrenament la viteza maxima in proximitatea coastelor Bermudei.

"In timp ce te poti referi la acest iaht ca fiind o «barca», eu il vad mai degraba ca un avion - acest iaht poate zbura la propriu. Ziua petrecuta pe acest iaht de curse a fost o experienta fantastica si le sunt recunoscator lui Jimmy si echipajului sau pentru ca m-au primit in randul lor", a declarat Zanardi. "A fost una dintre cele mai uluitoare experiente din viata mea si am avut destule. As vrea sa multumesc BMW pentru aceasta ocazie unica! Sa petrec o zi ca membru al ORACLE TEAM USA a fost ceva foarte special pentru mine. Jimmy Spithill este o adevarata legenda si am fost mereu un mare fan a ceea ce fac aceste echipe de sailing. Necesita efort fizic maxim din partea fiecarui membru al echipajului - la fel de intensiv ca pentru un sportiv la Jocurile Olimpice. Sunt foarte impresionat. Simti aceeasi implicare si atentie pentru cele mai mici detalii ca si in motorsport."

"A fost distractiv sa-l avem pe Alex la bord ca membru al echipajului. Reactia lui a fost doar placere pura. I-a placut", a spus skipperul Jimmy Spithill."Chiar daca noi concuram in sporturi diferite, inca avem multe in comun. Tehnologia, inovatia si precizia - acestea sunt importante si in motorsport, dar si in navigatia competitionala. A fost foarte interesant sa discut cu el despre asemanarile dintre disciplinele noastre. Alex este o adevarata inspiratie pentru orice sportiv. Ceea ce admir cel mai mult la el este ce a reusit dupa accident. Nu numai ca nu a fost finalul carierei, dar a si dus-o la un nou nivel. Nu doar ca a continuat sa fie pilot de curse si dupa accident, dar a devenit si campion paralimpic. Nu cred ca exista vreo alta persoana care sa fi reusit asa ceva. El este o dovada vie ca poti obtine orice daca ai determinare, entuziasm si, mai presus de orice, pasiune. Aceasta este si abordarea noastra pentru America's Cup."

Citeste si:
Peste două tone de cocaină au fost descoperite pe un iaht în largul...
Peste două tone de cocaină au...

Carma inovatoare a catamaranului "17" al ORACLE TEAM USA a fost dezvoltata de inginerii BMW Motorsport, aceiasi care au conceput si volanele pentru masinile de curse BMW pilotate de Zanardi. Italianul are amputate ambele picioare ca urmare a unui accident grav petrecut in timpul unei curse CART in 2001. Ulterior, el a continuat cariera in motorsport in colaborare cu BMW. Modele pilotate de el au fost adaptate special prin utilizarea unor modificari speciale. De exemplu, inginerii BMW Motorsport au dezvoltat volane sofisticate din punct de vedere tehnic, care i-au permis lui Zanardi sa controleze masinile in mare parte numai cu ajutorul mainilor. Solutiile constructive l-au ajutat pe Zanardi sa fie foarte competitiv si sa castige, in final, mai multe curse in Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC), o competitie deosebit de disputata, mai ales la acea vreme. Experienta inginerilor BMW Motorsport in dezvoltarea acestuia si al altor volane de curse a fost incorporata acum in designul carmei pentru catamaranul "17" al OTUSA.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Ambasador al marcii BMW, Zanardi este o inspiratie si un idol pentru fanii de pretutindeni. In ciuda faptului ca ambele picioare i-au fost amputate, el nu doar ca s-a bucurat de succes in motorsport, ci si ca sportiv paralimpic. Pana in prezent, el a castigat sase medalii, din care patru de aur, la Jocurile paralimpice si opt titluri mondiale la comenzile propriului handbike. De asemenea, el este pasionat de sporturile pe apa: Zanardi detine licenta de yachtmaster pe ocean si navigheaza des.

Regatele celei de-a 35-a editii a America's Cup, cel mai vechi torfeu din lume, vor avea loc in perioada 16 mai - 27 iunie 2017 in "Great Sound", o arena naturala de navigatie din Bermuda. BMW este partner oficial al Americas Cup, dar si un partener de traditie al echipajului ORACLE TEAM USA, detinatorul trofeului.

When Legends Meet

Experienta lui Alessandro Zanardi cu ORACLE TEAM USA a fost transpusa in film de STEREOSCREEN, cei care a produs o serie de documentare emblematice pentru BMW Motorsport. Ultimul dintre acestea, „No Limits”, a fost dedicat participarii lui Zanardi in legendara cursa de 24h de la Spa, din 2015. Acum echipa s-a reintalnit pentru un nou film plin de adrenalina. „Dupa succesul cu <<No Limits>> a fost o mare bucurie sa ne reintalnim cu Alex si sa filmam cu el intr-o situatie complet noua si fascinanta. A fost o coincidenta fericita, deoarce lucram la un proiect nou pentru un lung metraj despre America’s Cup si viata de dincolo de competitie. Poate intr-o zi se va intampla. Cine stie, poate chiar cu ORACLE Team USA”, a spus Tim Hahne regizorul echipei STEREOSCREEN.
Citeste si:
Cum i-a schimbat experiența America Express pe Iulia Albu și pe...
Cum i-a schimbat experiența...

De altfel „When Legends Meet” foloseste o serie de imagini din „No Limits” pentru a ilustra momente din viata lui Zanardi si a crea o paralela cu experienta de pe iacht.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.