Seat a prezentat o galerie foto completa cu noua berlina Exeo, model bazat pe platforma Audi A4.
Seat Exeo - model bazat pe platforma generatiei anterioare Audi A4Despre Seat Exeo am mai vorbit, dar acum va prezentam o galerie foto completa in care puteti vedea in detaliu asemanarile. Asemanarile dintre Exeo si generatia anterioara a modelului Audi A4. Se vad acum, mai evident, efectele strategiei grupului VW de a specula sustinut platformele reusite din cadrul grupului. Asa ca “noul” Exeo este construit pe o platforma folosita ani buni de Audi pentru modelul A4.
Seat Exeo - model bazat pe platforma generatiei anterioare Audi A4Marca spaniola va inlocui (probabil) modelul Toledo, cu noul Exeo si nu este greu de inteles de ce. In vreme ce vechiul Toledo era practic o versiune sedan a lui Leon, actualul Toledo este radical schimbat ca design si arata mai degraba ca un monovolum. Mult prea putin apreciat din punct de vedere estetic, Toledo este un esec pentru Seat. Asa ca, logic, spaniolii/germanii se gandesc sa-l inlocuiasca cu Exeo. Pentru a nu intra insa in dezvoltarea normala a unui model nou, care presupune costuri uriase, Exeo a fost conceput pe platforma fostei generatii Audi A4 pentru ca se reduc mult costurile de dezvoltare. Investitia in respectiva platforma a fost deja amortizata, asa ca Seat poate produce acum noul Exeo cu costuri sensibil mai reduse. Aspect care ar trebui sa se reflecte si asupra pretului de vanzare a masinii.
Seat Exeo - model bazat pe platforma generatiei anterioare Audi A4Desi nu pomenesc nimic de Audi, cei de la Seat nici nu s-au chinuit sa ascunda originea lui Exeo. Asemanarile sunt evidente la exterior mai ales in linia laterala a masinii, pentru ca extremele au fost cosmetizate in stilul Seat. Interiorul insa este “copiat” integral, cu foarte mici diferente la nivelul tabloului de bord. Consola centrala este identica cu cea a modelului Audi, doar grilele de ventilatie din partea superioara fiind schimbate.
Seat Exeo - motorLa debutul vanzarilor, in primavara acestui an, Exeo va fi disponibil cu 3 motorizari pe benzina, cel mai mic propulsor fiind unul de 1,6 litri si 102 CP, consumul mediu aferent urmand sa fie la nivelul a 7,5 l/100 km. Urmeaza un motor turbo, de 1,8 litri si 150 CP, care consuma, in medie 7,9 l/100 km. Cel mai puternic motor pe benzina, turbo de 2 litri produce 200 CP si afiseaza un consum mediu de 7,7 l/100 km.
Seat Exeo - model bazat pe platforma generatiei anterioare Audi A4La capitolul turbodiesel, Exeo va miza pe propulsorul de 2 litri TDI, in 3 versiuni de putere. Varianta de baza ofera 120 CP, iar cea intermediara 143 CP cu un consum mediu de 5,5 litri/100 km. Cea mai puternica versiune este cea de 170 CP, motorul fiind acelasi de pe Leon FR diesel sau Octavia RS diesel.
Seat mizeaza pe faptul ca ofera o masina bazata pe una premium si asta ar trebui sa atraga clientii. Totul se va juca insa la nivelul pretului, cand masina va fi diponibila in showroom-uri. Iar pretul va porni de la 22.000 euro, adica cam cat costa, fara TVA, cea mai ieftina versiune de Audi A4 actual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.