Opel prezinta cel mai puternic model din gama printr-un nou set de fotografii si un clip video.
Opel Insignia OPCCel mai performant model Opel de serie, noul Insignia OPC, va debuta maine la Salonul Auto de la Barcelona. Intre timp, Opel a facut publice alte cateva poze cu masina, printre care si cateva poze de interior. In plus, a aparut si primul clip de prezentare al masinii.
Opel Insignia OPCPe langa aspectul impunator, ce sugereaza o sportivitate impletita cu eleganta, Insignia OPC afiseaza caracteristici foarte bune si marcheaza cateva premiere. Propulsorul este unul V6, de 2,8 litri, supraalimentat cu doua turbocompresoare, care livreaza 325 CP si 400 Nm. Tractiunea este integrala, transmisia puterii la cele 4 roti facandu-se prin intermediul unei cutii de viteze manuala, cu 6 trepte. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 6 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Sistemul de tractiune integrala este setat special pentru performanta si beneficiaza de aportul unul diferential spate cu alunecare limitata, controlat electronic.

Opel Insignia OPCCaroseria este plasata mai jos cu 10 mm fata de modelul Insignia normal, iar puntea fata este una semnificativ modificata ca structura, pentru un raspuns mai bun al directiei. Insignia OPC dispune de sistemul FlexRide, care adapteaza raspunsul suspensiei la modul de condus in mod automat, dar programele care pot fi selectate de catre sofer pentru taria suspensiei difera de cele disponibile pentru celelalte versiuni Insignia. Pe varianta OPC se poate opta pentru setarile: Standard (pentru confort), Sport si un mod special, cel mai sportiv, numit OPC. Sistemul de franare este de origine Brembo, cu discuri ventilate, de 355 mm pentru puntea fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.