Volkswagen a prezentat o galerie foto mai generoasa cu super hothatch-ul Scirocco R.

VW Scirocco RScirocco R este la acest moment unul dintre cele mai tentante hothatch-uri din gama Volkswagen. Si nu neaparat in versiunea R, pentru ca germanii ofera pentru Scirocco si motorul de 210 CP de pe Golf GTI, lasand ca diferenta intre optiuni (Scirocco cu 210 CP sau Golf GTI tot cu 210 CP) sa tina strict de preferintele personale ale cumparatorului.

VW Scirocco RRevenind la Scirocco R, masina mizeaza pe un stil diferit, mai pasional, adresat si celor pentru care celelalte modele VW sunt putin prea rigide la nivel estetic. In plus, "tuning"-ul oficial aplicat acestei versiuni varf de gama este foarte echilibrat si cu mult bun gust. Agresiv si "respirand" sportivitate prin toti porii, superhothatch-ul nemtilor va atenta la clientii de Megane RS 250 si - de ce nu - chiar la cei al noului Focus RS.

VW Scirocco RMasina are un motor de un motor de 2 litri, turbo, care produce 265 CP si 350 Nm. Nu se ofera sistem de tractiune integrala integrala pe acest model, astfel incat soferul trebuie sa invete sa piloteze cu 265 CP pe puntea fata. Tractiune integrala este insa cu ceea ce vine in plus noul Golf R, dotat cu exact acelasi motor. La nivelul transmisiilor se ofera in echiparea standard o cutie manuala cu 6 trepte si optional una DSG.

VW Scirocco RPerformantele sunt superioare celor afisate de Golf GTI si datorita greutatii de aproximativ 1,3 tone. Scirocco R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde (6,4 secunde cu transmisia DSG) si atinge o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. Tinuta de drum ar trebui sa incante orice pasionat de senzatii tari, tinand cont de faptul ca suspensia este mai rigida, cu arcuri si amortizoare noi, garda la sol este redusa, iar discurile de frana sunt mai mari. In plus se poate conta si pe sistemul XDS, un diferential blocabil electronic, care lucreaza cu ESP-ul si care poate fi intalnit la toate hothatch-urile din grupul Volkswagen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.