In sfarsit, avem un circuit de teste in Romania! Nu va grabiti sa va bucurati, este unul privat, construit de Renault pentru testele facute pe masinile proprii.

Circuitul este amplasat in Titu si este al treilea al constructorului francez, doua dintre ele fiind in Franta.

Are o suprafata de 330 de hectare si 100 de bancuri de teste pentru componente: amortizoare, motoare, transmisii etc. Aceste bancuri de teste sunt concepute in asa fel incat se poate simula frig extrem, lumina soarelui, ploaie.

Pe langa acestea are si 10 tipuri de piste, cu o lungime totala de 32 de kilometri, care ofera conditii diferite de test pentru prototipuri si modelele noi. Circuit de viteza, drum denivelat, vaduri cu apa, tot ce trebuie pentru teste la limita.

Sau nu. Ma gandesc daca nu cumva este o investitie inutila. Pana la urma, ce au incercat ei sa simuleze acolo, avem noi pe strazi. Mii de kilometri de drumuri... citeste articolul integral pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.