Curand, nu va mai trebui nici macar sa trecem pe la vulcanizare pentru controlul presiunii din pneuri. Un sistem proiectat de Goodyear face treaba automat.

La inceput au fost pneurile cu camera. Si nu era chiar atat de bine, in primul rand pentru ca, atunci cand camera era “atinsa” se putea lasa cu explozie. Apoi au fost (si inca sunt) pneurile fara camera, mai sigure si mai usor de reparat. In acelasi timp insa, au aparut si pneurile cu supraveghere a presiunii.

Asa-numitul sistem Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) poate fi aplicat tuturor modelelor de pneuri si masini dotate cu sistem de supraveghere a acestui parametru. De fapt, sistemul consta intr-un dispozitiv special, montat pe ventil, in interiorul pneului si te anunta cand exista scaderi de presiune, pentru ca tu sa corectezi aspectul asta.

Ei bine, Goodyear vrea acum sa inlature si aceasta actiune, de a corecta manual presiunea in pneuri. Inginerii Goodyear lucreaza la un dispozitiv, care include si o.. citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.