Producatorul indian de autoturisme, Tata Motors, va scoate oficial pe piata autoturismul Nano, cunoscut ca fiind ceamai ieftina masina, in luna octombrie 2008.

"Ne mentinem calendarul de lansare a modelului Nano, iar lansarea oficiala va avea loc in a doua jumatate a urmatorului an fiscal", a declarat directorul administrativ al Tata Motors, Ravi Kant, ce monitorizeaza lucrarile de constructie a noii divizii unde va fi produs autoturismul, situata la 40 kilometri de orasul Kolkata din vestul regiunii Bengal, relateaza Wall-Street.

Modelul Nano va costa 2.500 dolari, fiind cea mai ieftina masina din lume. Modelul a fost prezentat initial, in luna ianuarie, precizand ca noua varianta cu patru locuri va incepe sa fie produs anul acesta, la uzina din vestul regiunii Bengal.

Grupul va produce circa 250.000 de astfel de autoturisme anual, dar anticipeaza ca cererea va ajunge la un milion de unitati. Potrivit Gandul, producatorii intentioneaza sa lanseze o versiune imbunatatita a modelului Nano si pe piata din Europa, in urmatorii patru ani. Versiunea va respecta reglementarile Euro 5 privind emisiile de carbon, si se va incadra in limitele testelor in ceea ce priveste siguranta. Anul vehiculat patrunderii pe piata europeana este 2012.

Actuala generatie a lui Nano este destinata in primul rand pietei locale si in al doilea rand pietelor din Africa, America de Sud si Asia.

Nano este echipat cu un propulsor construit din aluminiu, cu doi cilindri, de 623 cc, care dezvolta 33 CP. Sotto informeaza ca motorul este alimentat prin injectie multipunct de benzina si este controlat de un sistem electronic de management. Propulsorul este amplasat in spate si tractiunea este tot pe puntea spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.