Producatorii SUV Dacia, isi propun sa elimine concurenta. Daca nu prin performante, pretul mic sigur reprezinta un atu important pe piata SUV-urilor.

Primul vehicul de teren din istoria Dacia, va fi lansat pe piata in a doua parte a anului 2009. Producatorii si-au propus atragerea clientilor marcilor coreene, urmand sa fie vandut la un pret cu cateva mii de euro mai mic decat modelele concurente.

"SUV-ul (Sports Utility Vehicle) Dacia are ca obiectiv principal atragerea clientilor de astfel de automobile fabricate in Coreea, care sunt cele mai ieftine de pe piata. Avantajul SUV-ului marca Dacia va fi pretul, care va fi mai mic cu cateva mii de euro fata de concurenta", au declarat reprezentantii Dacia.

In clasa SUV-urilor compacte, conform Curierul National, concureaza Kia Sportage, Hyundai Tucson, fabricate in Coreea, precum si BMW X3 si Volkswagen Tiguan. Primele doua au preturi de pornire de aproximativ 18.000 de euro si pot depasi usor 27.000 de euro, cu TVA inclus.

Crossoverul va fi fabricat pe platforma Loganului, reprezentand cea de-a sasea masina construita pe aceasta baza. Potrivit Ziarul Financiar, oficialii Dacia au anuntat ca platforma Logan ar putea fi usor modificata pentru a putea fi construit un automobil cu tractiune integrala, deoarece platforma Logan utilizata in prezent presupune doar tractiune 4X2, si nu tractiune 4X4. "Platforma Logan are tractiune 4x4 si 4x2, iar cand vorbim despre un SUV ne putem gandi la un vehicul 4x4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeasi platforma Logan sau pe una usor modificata", a declarat, directorul comercial al companiei, Jaques Daniel.

Zvonurile privind pretul, 10.000 de euro, plaseaza Dacia intre Lada Niva si Fiat Sedici sau Suzuki SX4, anunta Ziua.

In privinta propulsoarelor acestea ar putea pleca undeva de la 75 CP pana la 115.

Declaratia oficialului Dacia confirma speculatiile din presa privind existenta unui astfel de model in gama Logan. „Nu mai este nici un secret: pina la sfarsitul anului 2009 vom lansa un SUV Logan“, citeaza Cotidianul.

Gandul informeaza ca primele poze au aparut deja pe forumurile din strainatate. Surse din cadrul uzinelor Dacia au declarat ca pretul de pornire al modelului va fi de 10.000 de euro.

Linia ascendenta a vanzarilor a clasat Dacia pe primul loc intre brandurile cu cea mai ridicata rata de crestere a vanzarilor in Europa, cu un avans de 85,9%, ca urmare a cererii mari pentru modelul Logan, potrivit unui studiu realizat de compania britanica de cercetare a pietei auto Jato Dynamics.

Jurnalul National afirma ca studiul a fost realizat in 27 de state europene, care nu includ Romania si Bulgaria. Cel mai bine vandut brand la nivel european a fost Volkswagen, cu 1,6 milioane de unitati, urmat de Opel, modelul Vauxhall, cu 1,3 milioane de unitati, si Ford, cu 1,2 milioane de masini comercializate. Vanzarile VW au scazut anul trecut cu 3,8%, in timp ce in cazul Opel/Vauxhall au urcat cu 0,1%, iar cele ale Ford cu 1,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.