Auto 1 Martie 2008 00:45
La inceputul lunii martie in cadru Salonului de la Geneva, exclusivistii de la Rolls-Royce vor lansa ultimul sau model numit Phantom Coupe.

Construita cu pasiune, potrivit Ziua, britanicii de la Rolls-Royce nu au pierdut din vedere nici cel mai mic detaliu astfel incat noul coupe dispune de o gama larga de elemnte de lux, incepand de la partea exterioara, unde clientii vor putea alege intre cinci tipuri diferite de vopseluri lacuite pentru caroserie, fiecare nuanta fiind polisata timp de cinci ore dupa aplicare pentru ca aspectul sau sa fie impecabilm, si pana la ultimele tendinte in tehnologie. Portiere se inchid prin simpla apasare a unui buton de pe consola, soferul dispune de un display care il pune in garda prin doua camere de luat vederi cu privire la distantele la parcare si la starea traficului, iar materialele utilizate in habitaclu sunt de top. In plus, cei ahtiati dupa noile tehnologii la moda au la dispozitie conexiune iPod.

Pro Motor adauga ca noul Phantom Coupe este echipat cu un motor V12 de 6,75 litri prezent si pe modelele sedan si cabrio. Cei 453 de cai vor propulsa Coupe-ul pana la 100 km/h in 5,6 secunde. Viteza maxima este, limitata la 250 km/h, mai multa decat suficienta pentru un model care pune accentul pe eleganta.

Agil, rapid si silentios, noul Phantom Coupe ofera un confort deosebit si o arhitectura care asigura acces facil, chiar si pentru pasagerii de pe bancheta din spate. In acelasi timp, solutia constructiva folosita la montanti contribuie la estetica automobilului si asigura cea mai rigida caroserie realizata pana cum de Rolls-Royce (aluminiul, folosit la numeroase componente, a scazut considerabil greutatea totala), relateaza AutoNews

In comparatie cu fratele sau Phantom, Drive Test informeaza ca, noul coupe are partea din spate mai scurta, bara anti-ruliu a fost marita iar servodirectia a fost imbunatatita, pentru ca soferul sa simta mai bine drumul. Masina troneaza pe niste roti cu jante de aluminiu de 21 de inci, care accentueaza masivitatea acestui coupe de lux.

Phantom Coupe va intra pe linia de productie din vara anului 2008, oficialii de la Rolls-Royce anuntand ca vor fi produse in jur de 2000 - 3000 de modele anual, cu un pret de pornire de 290,000 de lire sterline, noteaza Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.