Auto 5 Martie 2008 01:17
Proiectul americanilor de la DiMora Motorcar de a construi cea mai scumpa masina din lume (circa 2 milioane de dolari) nu mai este o noutate, acesta fiind demarat in urma cu aproape 2 ani.

Sub conducerea fondatorului ei, Alfred DiMora, compania nord-americana DiMora Motorcar si-a propus sa produca o limuzina de superlux, botezata Natalia LS2, al carei pret de vanzare ar urma sa o incoroneze ca fiind cea mai scumpa din lume: 2 milioane de dolari. Masina este gandita ca o limuzina gen Rolls-Royce Phantom sau Maybach, insa conform declaratiilor constructorului ar urma sa le lase cu mult in urma la capitolul performante si confort.

Detalii tehnice

Americanii pregatesc pentru Natalia un motor V16 de 14 litri, cu 2 supape pe cilindru care dezvolta 1.200 CP si 1.220 Nm. Asemenea motor nu este neaparat imposibil de construit (cu toate ca Bugatti s-a chinuit multi ani sa construiasca motorul lui Veyron in asa fel incat sa fie si fiabil), dar americanii sustin ca propulsorul lor V16 va avea un sistem de injectie revolutionar care va permite un consum decent de benzina si emisii de noxe atat de mici incat nu va fi nevoie de catalizator!


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.