Auto 5 Martie 2008 01:34
Constructorul japonez Mazda va expune la Salonul International Auto de la Geneva, in premiera mondiala, versiunea cu trei usi a modelului Mazda2.

Alaturi de versiunea cu trei usi a modelului Mazda2, constructorul nipon va prezenta in premiera europeana conceptul Taiki, vehicul echipat cu noua generatie a motorului rotativ, precum si modelul echipat cu motor hibrid Mazda5 Hydrogen RE.

Versiunea cu 3 usi a modelului de clasa mica, gama Mazda2, beneficiaza de aceleasi motorizari folosite si pentru modelul deja existent pe piata, remarcandu-se motorul de 1,5l si 103 CP, precum si cel diesel de 1,4l si 86 CP. Motorul diesel va fi disponibil si in Romania din aceasta primavara. Un alt element pe care il preia Mazda2 cu trei usi este standardul de siguranta impus de versiunea deja lansata, cotata cu 5 stele la testele Euro NCAP.

De altfel, Mazda2 va pastra toate atributele versiunii cu 5 usi, fiind insa mai sportiva si mai accesibila ca pret. Latura sportiva a vehiculului este accentuata de geamurile spate redesenate special pentru aceasta versiune si de coeficientul aerodinamic de 0,31. Scaunele din fata au fost special proiectate pentru a asigura un acces usor al pasagerilor pe bancheta din spate. Astfel, scaunele permit atat rabatarea spatarelor, cat si culisarea in momentul rabatarii. Se obtine astfel unul dintre cele mai mari spatii de acces din clasa pentru locurile din spate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.