Auto 4 Aprilie 2008 03:56
Luni va fi lansat in Romania automobilul Zest, produs de compania franceza Acrea.

La inceputul saptamanii viitoare Compania Balcanica de Trenuri Turistice va lansa pe piata din tara noastra un nou automobil, de fapt un mini automobil, produs de firma franceaza Acrea. Modelul, care se numeste Zest va putea fi condus in Romania de la varsta de 16 ani, singura conditie fiind ca soferul sa detina permis de conducere categoria A1 si B1.

Masina, in format cabrio, are dimensiuni destul de reduse (lungime-3,21 metri, latime-1,51 metri si inaltime-1,23 metri) si dispunde de doua locuri, portierele fiind inexistente.
Caroseria este facuta din aluminiu astfel incat greutatea maxima este de 380 kilograme. Garda la sol este de 20 centimetri, iar portbagajul dispune are un volum de 330 litri.

Masina care poate fi condusa de la 16 ani, in RomaniaMotorul modelului Zest este unul pe benzina, cu doi cilindri, care dezvolta 21 CP/5.200 rpm dintr-o cilindree de 505 cmc. Propulsorul este amplasat in spate, iar tractiunea se face tot pe puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate. Zest dispunde de discuri la toate rotile.

Masina atinge o viteza maxima de 110 km/h, iar consumul mediu de 4,7 litri/100 km si rezervorul de benzina cu o capacitate de 26 de litri asigura o autonomie convenabila, mai ales ca masina este destinata in special traseelor urbane.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.