Auto 5 Aprilie 2008 01:52
Politia Rutiera sustine ca acest tip de masina poate fi condus doar de cei care au implinit 18 ani

Compania Balcanica de Trenuri Turistice (CBTT), impreuna cu marca franceza Acrea, va lansa in Romania automobilul Zest, anunta Antena3. Masina are doua locuri si dispune de un motor de 505 centimetri cubi (cmc), care dezvolta 21 de cai putere, capabil sa duca masina la viteze de maxim 110 kilometri pe ora. Desi oficialii CBTT sustin ca Zest poate fi condus de la varsta de 16 ani, autoritatile romane spun ca adolescentii romani nu pot beneficia de avantajele noului autovehicul deoarece nu are masa mai mare de 400 de kilograme. Pentru a-l conduce este necesar obtinerea unui permis de categorie B.

Cumparatorii nu vor plati taxa auto sau cea de inmatriculare datorita faptului ca tehnologia pe care este construit autovehiculul este similara cu cea a unui ATV.

Zest are cutia de viteze automata, cantareste 380 de kilograme, iar consumul mediu declarat de producator este de 4,7 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi. Pretul de baza va fi de 11.900 de euro cu TVA.
In 2009 CBTT va importa noi versiuni ale modelului, unul cu patru locuri, precum si unul propulsat electric.

Oficialii CBTT, constrazisi de Politia Rutiera
"Hotararea de Guvern (HG) nr.1391/2006 modificata prin HG 56/24.01.2007 prevede clar ca cei care implinesc 16 ani pot obtine permis pentru a conduce autovehicule care au masa propie de peste 400 de kilograme sau motociclete ce nu depasesc 125 de centimetri cubi", ne-au precizat oficiali din cadrul Politiei Rutiere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.