Auto 2 Mai 2008 00:23
Grupul PSA lucreaza la un nou motor de mic litraj pentru modelele de clasa mini.

Peugeot si Citroen pregatesc un motor de un litru si 100 CPEmisiile de noxe trebuie sa scada drastic in urmatorii ani asa ca majoritatea constructorilor cauta solutii. S-a demonstrat ca propulsia hibrida este eficienta din acest punct de vedere, dar restrange numarul cumparatorilor pentru ca masinile motorizate astfel sunt destul de scumpe.

Pentru cei ce se bazeaza pe vanzarile de masini mici, de oras, o alta solutie ar fi reducerea capacitatii cilindrice a motoarelor. Grupul PSA Peugeot Citroen apeleaza la aceasta a doua solutie si vrea sa construiasca, din 2011, un nou motor pe benzina a carui capacitate este de doar un litru.

Propulsorul va oferi insa o putere maxima de 100 CP, adica 100 CP/litru. Francezii vor sa implementeze acest nou motor, in versiuni de la 70 CP la 100 CP, in primul rand pe masinile de clasa mini si mica.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.