Auto 6 Mai 2008 14:36
Revista auto Top Gear implineste in luna mai 3 ani de la lansarea in Romania. Invitat cu aceasta ocazie la emisiunea Ancai Florea de la News Fm, redactorul sef, Costin Giurea a vorbit despre piata auto din Romania si despre problemele pe care le intampina jurnalismul auto, in „lupta” cu publicitarii.

Intrucat majoritatea fondurilor vin din publicitate, jurnalistul a comentat faptul ca multe reviste auto nu critica nicio masina, incercand sa nu supere importatorii de masini care platesc pentru publicitate. Pe de alta parte, Giurea considera ca marea problema a presei auto este ca nu stie sa se raporteze la o masina in functie de motivele pentru care aceasta a fost produsa.

In ceea ce priveste piata de masini, jurnalistul considera ca Romania este printre putinele tari din Europa unde preturile sunt mai mici la cumpararea unui autovehicul nou. Acest lucru se datoreaza si cresterii profesionalismului in livrarea de masini, tot mai multe companii auto deschizandu-si aici reprezentante.

Nu la fel stau lucrurile cu piata second hand, unde preturile sunt mai ridicate decat in alte tari europene. Acest lucru este dat insa tot de importul de masini din strainatate, considera redactorul sef de la Top Gear.”Piata de second hand din Romania a fost tinuta foarte sus de importurile masive din afara. Piata creste cu 30-40 la suta in fiecare an. Nu masinile noastre au avut influenta asupra pietei de second hand ci cele care sunt aduse de afara.” a declarat acesta.

Top Gear este lider de piata pe segmentul auto, cu vanzari de peste 18.000 de exemplare pe luna. „Noi nu incercam sa fim o alta revista de masini, ci incercam sa transformam experienta pe care o traiesti la volan intr-o chestie mai amuzanta.Marea majoritate a cumparatorilor revistei sunt cei care au placerea de a o colectiona. Revista Top Gear este o aglomerare de imagini fantastice, pareri pertinente si texte foarte bune. Nu pentru informatie se cumpara revista, pentru asta exista internetul.” a afirmat redactorul sef al revistei.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.