Auto 23 Mai 2008 17:17
Au aparut primele detalii privind un proiect pentru dezvoltarea unui nou automobil sport electric, numit ERA (Electric Raceabout), anunta Worldcarfans.com.

Creatorii lui provin din Helsinki, de la Univeristatea Polytechnic Stadia si Institutul de Design Lahti Polytechnic, numarandu-se, in acelasi timp, printre participantii la competitia Progressive Automotive X Prize (un concurs international la care toti cei care pot proiecta sau construi o masina sunt invitati sa participe pentru a crea un automobil sport „prietenos cu mediul inconjurator”, cat mai performant).

Automobilul sport electric ERA are caroseria din fibra de carbon, functioneaza pe baza de baterii Lithiu Ion si dispune de suspensii si de unele componente de la Audi R8. Creatorii lui ERA doresc sa foloseasca, pentru propulsia 4x4 a masinii, cea mai noua gama de baterii lithiu ion, care vor ajuta masina sa atinga 100 de kilometri la ora in numai 5 secunde, iar viteza maxima pe care o va atinge automobilul va fi de 200 de kilometri la ora.

Autonomia autoturismului va fi de 300 de kilometri, la o singura incarcare. Proiectantii finlandezi doresc ca ERA sa aiba greutatea maxima de 1.250 de kilograme.

Universitatea Helsinki Polytechnic Stadia a produs si in trecut nu mai putin de 11 concepte auto diferite. ERA va fi lansat in vara anului 2009.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.