Auto 2 Iunie 2008 00:17
„Microbul“ SRT-10 ACR circula liber. Vine din America si are alura de cuceritor al pietei auto europene. A patra generatie Dodge Viper a fost prezentata la sfarsitul anului trecut, la Salonul Auto de la Los Angeles. Chrysler, care detine brandul american popularizat cu succes in afara Statelor Unite de Al Bundy, a avut un singur gand cu noul Viper: sa ingroape Corvette-ul. Razboi pe fata, asadar. Razboi in stil mare, de buna seama.

Dupa cum se stie, cele mai recente confruntari militare au insemnat, pentru yankei, o droaie de bombe „inteligente“ dirijate spre inamic, dar destul de putine succese reale. Se pare ca subtilitatile, indiferent ca e vorba de arta culinara - spre exemplu - sau arta razboiului, nu-i prind pe americani. Daca situatia o cere, un hamburger la cina ori o Hiroshima sunt perfect justificabile. Cum ar putea fi altfel la masini?!

V10 de 8.4 litri
O sportiva adevarata „Made in USA“ e musai sa aiba un motor imens. Evident, daca vrei sa dai in cap concurentei, mesteresti cumva unul inca si mai mare. Pentru Dodge, asta a insemnat un V10 de 8.4 litri, capabil sa dezvolte 600 de cai-putere, cu care a umilit V8-ul de 7.0 litri si 513 CP plasat pe cel mai „rau“ Corvette.

Asta a fost anul trecut. Anul acesta, dovedind inca o data ca nu se pricep la fineturi, cei de la Dodge au venit cu o versiune extrema a Viper-ului, botezata SRT-10 ACR.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.