Auto 5 Iulie 2008 23:53
Actiunile General Motors au atins la cel mai mic nivel din ultimii 53 de ani, iar acest lucru creeaza temeri legate de viitorul producatorului de masini, anunta BBC News

Banca de investitii Merrill Lynch a avertizat ca GM are nevoie de fonduri si ca un posibil faliment “nu este imposibil”.

GM a fost afectata de scaderea vanzarilor in Statele Unite, dupa ce consumatorii s-au directionat catre autoturisme mai mici si mai eficiente, din cauza scumpirii pretului la petrol.

Actiunile GM au atins pragul minim de 9,96 de dolari, iar inainte de inchidere sedintei de miercuri a scazut cu 15%, la 9,98 de dolari.

Pretul actiunii a atins cel mai mic nivel din 1954, cand pretul actiunii a atins nivelul de 9,92 de dolari. Actiunile GM au scazut cu 60% in acest an si Merrill Lynch anticipeaza ca actiunile pot scadea in continuare.
Publicitate pe acest site

“Credem intr-o potentiala scadere a actiunilor pana la 7 dolari per actiune, iar falimentul este posibil daca piata continua sa se deterioreze si daca nu se efectueaza o marire de capital semnificativa”, a declarat analistul John Murphy. Merrill a avut o predictie anterioara de 28 de dolari pe actiunile GM.

David Healy, analist din cadrul Burnham Securities este mai putin pesimist in legatura cu perspectivele GM.
“Parerea mea este ca este putin probabil sa se apropie de faliment. Dar conditiile din industria auto sunt foarte grele pentru toata lumea in acest moment, in special pentru General Motors, de aceea lumea vede posibilitatea unui faliment”, a declarat Healy.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.