Cadillac arata intr-o maniera realista cum pot fi reduse emisile de noxe, fara compromisuri.
Cadillac Converj ConceptCadillac s-a prezentat la Detroit cu un nou concept, numit Converj, care vrea sa arate ce intelege marca americana printr-un coupe de lux, performant dar si ecologic. Converj adopta un stil foarte modern, retinand in acelasi timp foarte bine imaginea Cadillac. Caroseria este desenata din linii ascutite, puternice, rotunjimile fiind aproape inexistente.
Cadillac Converj ConceptDe altfel, Cadillac mizeaza in ultimul timp pe acest stil chiar si in cazul masinilor de serie (ex: modelul CTS). Converj dispune de o platforma tehnica bazata pe propulsia electrica. Conceptul dispune si de un motor termic, cu 4 cilindri, care nu are insa rolul de a propulsa masina. Cadillac mizeaza pe o propulsie primara electrica, asa ca propulsorul conventional nu este conectat la transmisie. Converj integreaza un set de baterii de acumulatori care pot propulsa masina, cand sunt complat incarcati, pe o distanta maxima de 60 km. Incarcarea se face simplu, de la o priza normala. Bateriile pot fi complat incarcate complet in aproximativ 3 ore la 240V si in 8 ore la 120V.
Cadillac Converj ConceptTotusi, pentru a evita limitarea autonomiei la doar 60 km, Converj este echipat si cu un motor conventional, care are rolul unui generator. Nu propulseaza masina direct, dar incarca bateriile pe parcursul rularii, asa ca masina poate merge in continuare pe baza curentului furnizat de baterii. Puterea maxima disponibila este de 163 CP, cuplul inregistreaza o valoare de 370 Nm, iar viteza maxima este de 160 km/h.

Spune-ne parerea ta despre conceptul Cadillac Converj pe forumul Sotto! De ce iti place/ nu iti place si cum ti se pare din punct de vedere tehnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.