Chrysler a prezentat modelul 200C EV, un concept a carui tehnologie va sta la baza viitoarelor modele electrice.
Chrysler 200C Concept - Concept nou prezentat la Detroit 2009, care dispune de un motor electric ce ii permite sa ruleze 60 km fara emisii de noxe. Motorul electric este sustinut si de unul cu ardere interne, pentru maximizarea autonomieiCea mai importanta noutate prezentata sub marca Chrysler la Salonul Auto de la Detroit este noul model 200C, deocamdata in versiune concept. Construit pe platforma micsorata putin a fratelui mai mare 300C, conceptul americanilor arata o evolutie a limbajului stilistic pentru urmatoarele modele Chrysler de serie.
Chrysler 200C Concept - interior - Concept nou prezentat la Detroit 2009, care dispune de un motor electric ce ii permite sa ruleze 60 km fara emisii de noxe. Motorul electric este sustinut si de unul cu ardere interne, pentru maximizarea autonomieiAmericanii propun un interior deosebit pentru noul Chrysler 200C Concept. In poze se observa clar ca plansa de bord nu contine nici un fel de butoane pentru diferite comenzi. Acestea au fost inlocuite cu un display cu touchscreen care permite selectarea diferitelor functii si controlul sistemelor masinii, americanii sustinand ca interiorul a fost conceput ca un portal prin care ocupantii tin legatura cu lumea inconjuratoare. Mai mult, pentru cei ce prefera tehnologia viitorului, seful responsabil cu designul interior de la Chrysler spune ca: „Daca ocupantii au de ales intre ruta scurta si cea lunga pentru drumul spre casa, vreau ca interiorul sa-i inspire sa aleaga drumul lung”. Teoretic suna bine, dar vor mai trece destul de multi ani pana cand masinile de serie vor avea un sistem de comenzi asemanator cu cel prezentat pe Chrysler 200C Concept.
Chrysler 200C Concept - Concept nou prezentat la Detroit 2009, care dispune de un motor electric ce ii permite sa ruleze 60 km fara emisii de noxe. Motorul electric este sustinut si de unul cu ardere interne, pentru maximizarea autonomieiPlatforma tehnica este o versiune – cu aceleasi caracteristici – a celei de pe Jeep Patriot EV. 200C Concept dispune de un motor electric care poate asigura o autonomie de maxim 60 km, emisiile de CO2 fiind inexistente. Pentru a mari autonomie, masina dispune de un mic motor cu ardere interne, al carui rol este acela de a incarca bateriile ce alimenteaza motorul electric. In acest fel, autonomia masinii ajunge la aproximativ 650 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.