In acelasi timp cu prezentarea noii generatii Polo, germanii au aratat si versiunea BlueMotion care impresioneaza prin economie.
VW Polo BlueMotion ConceptEste doar un concept, dar germanii spun ca probabilitatea de a intra in productia de serie este foarte mare. VW Polo BlueMotion vine cu cifre extraordinare de consum, desi nu mizeaza pe tehnologia hibrid, ci pe un propulsor conventional si pe diverse artificii tehnice si de aerodinamica.
VW Polo BlueMotion ConceptVW afirma chiar ca Polo BlueMotion este cel mai eficient automobil cu 5 locuri din lume, din punct de vedere al consumului. Masina dispune de un propulsor nou, dar care mai trebuie dezvoltat pentru a intra in productia de serie. Este vorba de un TDI de 1,2 litri, cu 3 cilindri, care dezvolta o putere decenta pentru dimensiunile masinii - 75 CP. Consumul mediu este de numai 3,3 litri de motorina la 100 km parcursi, iar emisiile de CO2 sunt la nivelul a 87 grame/km.
VW Polo BlueMotion ConceptVW spune ca s-a ajuns la acest consum datorita, in principal, a doua sisteme: sistemul Start/Stop (care opreste automat motorul cand masina este blocata in aglomeratii si il reporneste apoi tot automat) si cel responsabil cu recuperarea energiei dezvoltate la franare. Inginerii au calculat ca, doar cu ajutorul acestor doua tehnologii, consumul de combustibil scade cu 0,2 litri/100 km.
VW Polo BlueMotion ConceptO economie si mai mare s-a obtinut prin modificari de aerodinamica. Polo BlueMotion cantareste doar 1.080 kg, iar caroseria a fost coborata cu 10 mm, spoilerul fata fiind si el modificat usor pentru ca fluxul de aer sa curga mai usor. Si podeaua masinii este redesenata, din aceleasi motive, iar jantele de 15 inch sunt incaltate cu pneuri cu rezistenta redusa la frecare. Toate aceste modificari au dus la o economie de 0,8 litri/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.