Conceptul prezentat de Dacia la Geneva va fi produs in serie si ar putea fi chiar viitorul SUV al marcii, cred englezii.
Dacia DusterPe site-ul revistei Autocar a aparut un articol in care se spune ca Dacia Duster, conceptul prezentat de Dacia la inceputul acestei luni, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, va fi produs in serie si asta incepand chiar cu anul viitor. Englezii speculeaza chiar ca versiunea de serie a lui Duster este SUV-ul asteptat de la constructorul roman, iar versiunea de serie va fi aratata la editia de anul viitor a salonului auto din Elvetia.
Dacia DusterPublicatia engleza se bazeaza probabil pe faptul ca in Marea Britanie a existat mai demult un Duster, adica versiunea cu volan pe dreapta a modelului Aro 10, vanduta englezilor sub numele Dacia Duster. Autocar merge si mai departe cu speculatiile si spune ca Duster va pastra o parte din modularitatea interiorului, inclusiv solutia tehnica prin care scaunul pasagerului poate culisa sub scaunul soferului.
Dacia DusterConceptul Duster prezentat acum 2 saptamani este echipat cu un propulsor turbodiesel, de 1,5 litri dCi, care dezvolta 105 CP si 240 Nm/2.000 rpm. Acceleratia 0-100 km/h este posibila in 9,6 secunde, iar consumul mediu declarat este de 5,3 litri/100 km. Acest propulsor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Cei de la Autocar spun ca versiunea de serie, oferita cu tractiune integrala, dar si cu tractiune doar pe puntea fata, va miza pe acest motor, dar va putea fi echipata si cu motorul de 1,6 litri, cu 4 supape/cilindru care dezvolta 105 CP si care exista de ceva timp in oferta pentru Logan. Englezii supraliciteaza si afirma ca Dacia ia in considerare si un motor pe benzina de 2 litri, turbo, care dezvolta 170 CP.

Voi ce credeti? Acesta este SUV-ul Dacia sau cei de la Autocar exagereaza, Duster nefiind altceva decat un concept?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.