Acura a prezentat la New York conceptul ZDX, un coupe cu 4 usi si tractiune integrala.
Acura ZDX ConceptAcura, divizia de lux a celor de la Honda, pregateste un nou model, care a generat aprecieri pozitive la Salonul Auto de la New York. Niponii au expus acolo doar versiunea concept a modelului ZDX, dar au anuntat ca varianta de serie va fi in showroom-uri in toamna acestui an.
Acura ZDX ConceptZDX este un coupe putin mai neconventional, cu 4 usi, desenat foarte high-tech, cu o garda la sol destul de mare incat sa poata fi numit crossover. Manerele portierelor spate sunt integrate in montantii spate, asa ca alura masinii este cea a unui coupe. Partea frontala este desenata intr-o pronuntata forma de "V", iar blocurile optice mate vor fi probabil inlocuite cu unele mai conventionale la modelul de serie. Spatele este cel al unui hatckback, format din doua segmente si aici spoilerul pastrand ideea de "V" din punct de vedere al formei.
Acura ZDX ConceptInteriorul conceptului este deja cel ce va fi si pe modelul de serie, iar tabloul de bord, modern si incarcat, nu aduce nimic spectaculos la nivelul designului. Un detaliu de efect il constituie iluminarea butoanleor de pe consola centrala. Fara lumina, aceste butoane par doar de forma, nu au nici macar un simbol desenat pe ele. Cand se aprind luminile, apar si simbolurile afisate in alb.
Acura ZDX ConceptSub capota conceptului se gaseste un propulsor V6 pe benzina, care trimite puterea celor patru roti motrice prin intermediul unei noi cutii de viteze, automata, cu 6 trepte si padele pe volan. Niponii nu au anuntat insa caracteristicile propulsorului si nici performantele dinamice ale masinii, lasand aceasta parte pentru momentul prezentarii modelului de serie.
Bineinteles ca echiparea va fi una caracteristica modelelor premium, cu tot ce are mai bun Honda si Acura la acest moment, in materie de siguranta si confort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.