Masina care a generat atatea bancuri, zambete si ironii renaste intr-o noua forma.

Noul Trabant - ConceptTrabantul exista si astazi pe strazi, mai ales in tarile din estul Europei, iar aparitia sa atrage atentia. Si glumele. Si ironiile. Cu toate acestea masina al carei motor de 0,5 litri in doi timpi putea fi segmentat pe marginea drumului cu minim de unelte are inca numerosi fani, grupati in multe cluburi.

Noul Trabant - Concept"Masina de carton" asa cum era numit Trabantul de catre cei suficient de generosi incat sa foloseasca termenul "masina" nu se mai produce de aproape 20 de ani, iar drepturile asupra marcii sunt detinute acum de societatea germana Herpa, al carei principal obiect de activitate este productia de machete auto. Printre care, bineinteles si cea a Trabantului. Este totusi vorba de o macheta care arata un Trabant nou, modern, dar cu un aspect retro care aminteste puternic de original.

Noul Trabant - ConceptCum Trabantul este inca foarte popular, cei de la Herpa vor sa treaca de la machete la masina reala. Germanii au luat deja legatura cu mai multe societati germane, care sa asigure productia sistemelor masinii si se pare ca vom putea vedea un concept-car chiar luna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt. Si nu este vorba doar de un concept care prefigureaza masina de serie, germanii dorind ca debutul sa apartina unei masini cu propulsie electrica.

Noul Trabant - ConceptPrimele informatii arata ca Trabantul care va fi expus la Frankfurt mizeaza pe un motor electric capabil sa asigure o autonomie de aproximativ 250 km. Deocamdata nu se stiu mai multe detalii despre masina si nici despre performantele acesteia, dar le vom afla in mai putin de o luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.