Mercedes a prezentat primele detalii ale unui concept hibrid, cu atat mai interesant cu cat este bazat pe S-Klasse.

Germanii mai au un hibrid in gama - S400 Hybrid - dar motorul electric al acestuia (20 CP) nu propulseaza in nici un moment masina de unul singur, fiind folosit doar pentru a ajuta motorul cu ardere interna.

Mercedes S-Klasse Plug-In HybridNoul concept pe care Mercedes il va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt functioneaza insa intr-un alt mod. Mult mai eficient. Motorul electric este mai puternic (60 CP si 250 Nm) si poate propulsa masina in modul exclusiv electric pe o distanta de maxim 30 km. Dupa care intervine automat propulsorul clasic, un V6 de 3,5 litri, alimentat cu benzina. Evident, sursa principala deMercedes S500 Plug-In Hybrid curent pentru bateriile motorului electric o constituie motorul conventional, dar propulsorul electric poate fi incarcat si la o priza normala. Cu ajutorul unui sistem special, bateriile pot fi incarcate in doar 60 de minute, iar daca se utilizeaza o priza normala, fara nici un fel de sistem ajutator, timpul de incarcare completa este de circa 4,5 ore.

Mercedes S500 Plug-In HybridCum in cea mai mare parte a timpului cele doua propulsoare functioneaza in paralel, consumul mediu de benzina cu care este creditat acest concept are o valoare de 3,2 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de doar 74 grame/km. Performantele sunt la nivelul unei masini sport, acceleratia 0 - 100 km/h fiind posibila in 5,5 secunde, cu aportul ambelor motoare.

Mercedes S500 Plug-In HybridGermanii recunosc ca va mai dura pana cand acest concept va ajunge in productia de serie. Dar va ajunge, iar cei de la Mercedes spera sa afiseze caracteristici si mai bune la acel moment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.