Peugeot a aratat la Frankfurt un concept al carui design este cel putin discutabil.

Conceptul BB1 al celor de la Peugeot va atrage cu siguranta numeroase priviri la Frankfurt. Prababil la fel de multe zambete.
Peugeot BB1 ConceptFrancezii spun ca au dorit sa reinventeze conceptul de "masina", asa ca BB1 promite sa combine avantajele unei masini cu cele ale vehiculelor pe 2 roti. BB1 este ceea ce - spune Peugeot - am putea conduce in viitor, ca solutie la aglomeratiile tot mai acute din marile orase. Este o masina de clasa mini, cu o lungime de doar 2,5 metri, care poate acomoda 4 adulti, intr-un interior foarte luminos datorita suprafetelor vitrate mari.
Peugeot BB1 ConceptCele doua portiere se deschid invers decat in mod normal, iar volanul a fost inlocuit cu ghidonul unui scooter, acesta fiind prevazut cu un display pentru informatiile legate de functionarea masinii. Camerele video au inlocuit oglinzile exterioare, imaginile fiind afisate pe doua mici monitoare plasate ca oglinzile normale, dar in interiorul masinii.

Peugeot BB1 ConceptBB1 este un model electric si dispune de doua propulsoare electrice, plasate in interiorul rotilor spate. Puterea maxima a motoarelor este de 20 CP, suficient - cred francezii - pentru o masina de oras. Nu ni se comunica viteza maxima (prea putin importanta in acest caz) dar se spune ca acceleratia de la 0 la 30 km/h este posibila in 2,8 secunde, in conditiile in care, cu tot cu baterii, BB1 nu depaseste 600 kg. Mai trebuie mentionat faptul ca autonomia acestui concept este de 120 km. Asa cum se poate observa si in poze, BB1 dispune de un plafon cu celule solare, energia astfel acumulata fiind folosita pentru a alimenta cateva dintre sistemele masinii.

Peugeot BB1 ConceptTehnologia lui BB1 este de admirat, dar stilul nu prea. Este greu de imaginat de ce francezii au preferat un design atat de.. sa-i zicem doar ciudat, cand ar fi putut sa impacheteze aceste tehnologii intr-o caroserie mult mai digerabila din punct de vedere estetic. Practic, o asemenea masina de la Peugeot ar concura cu smart Fortwo si noua Toyota iQ, dar acestea din urma au macar un anume stil. Nu sunt neaparat frumoase, dar nici nu sunt duse la extrem.

Voi ce parere aveti despre designul conceptului BB1?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.