VW arata la Frankfurt conceptul E-UP! despre care spune ca va fi produs in serie, dar nu curand.

Salonul Auto de la Frankfurt a marcat premiere importante in segmentul modelelor electrice, dar acestea sunt - ca si pana acum - la nivelul de concepte si nu stim exact cand le vom vedea in productia de serie mare.

VW E-UP! ConceptNoutatea VW la acest capitol consta in conceptul E-UP!, model de oras cu propulsie strict electrica, dar germanii ca productia de serie este departe. Dealtfel, in comunicatul de presa se vorbeste direct despre cat de aproape sunt masinile electrice de piata auto propriu-zisa. Seful Volkswagen, Prof. Dr. Martin Winterkorn, spune ca pana in momentul in care masinile electrice nu vor fi accesibile ca pret si cu problema autonomiei rezolvata convenabil, piata nu le va accepta. Winterkorn apreciaza ca masinile electrice vor putea fi vandute in serie mare cel mai devreme in 2020, iar pana atunci VW se bazeaza pe rafinarea propulsoarelor TDI si FSI pentru scaderea consumului si emisiilor.

VW E-UP! ConceptModelul propus de VW, E-UP! este o mica masina de oras, cu lungimea de 3,19 metri, care ofera un interior cu spatiu pentru 3+1 persoane. Practic, exista cele doua locuri din fata si doua locuri spate, dar cel din spatele soferului este mai putin practic si poate fi folosit in functie de dimensiunile ocupantului. In rest, acest scaun se poate rabata pentru a mari capacitate de incarcare a masinii.

VW E-UP! ConceptMotorul electric este montat in fata si furnizeaza o putere maxima de 82 CP, cuplul fiind foarte bun pentru dimensiunile masinii - 210 Nm. Mai mult, greutatea masinii este de doar 1.085 kg, in conditiile in care doar bateriile cantaresc 240 kg. Ca urmare, performantele dinamice nu lasa loc de reprosuri (pentru o masina strict de oras). Acceleratia 0 - 50 km/h este posibila in 3,5 secunde, iar 100 km/h se pot obtine dupa 11,3 secunde, viteza maxima fiind limitata la 135 km/h.

La o priza normala, E-UP! se poate incarca in 5 ore, iar printr-un sistem special bateriile pot fi incarcate la 80% din capacitate in mai putin de o ora. Autonomia poate ajunge la 130 km.

E-UP! va intra in productia de serie mica in 2013, si va fi vandut doar in anumite locatii, in care exista cat de cat o retea de alimentare organizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.