Nissan va prezenta la Tokyo un vehicul electric neobisnuit, despre care spune ca ar putea fi o solutie pentru orasele aglomerate.

Nissan Land Glider conceptArata foarte ciudat, dar acesta este viitorul mobilitatii in orasele supraaglomerate, spun cei de la Nissan. Niponii au decis sa sondeze terenul si sa scoata ce s epoate mai bun in conditiile in care sunt multe restrictii in a proiecta un automobil de oras revolutionar. Conceptul se numeste Land Glider si este o combinatie intre motocicleta si masina.

Nissan Land Glider conceptCu 4 roti si doua locuri, Land Glider atrage atentia prin faptul ca este foarte ingust si inalt. Teoretic nu este deloc o combinatie reusita daca ne gandim la stabilitatea vehiculului. Si totusi, land Glider promite nu doar o stabilitate impecabila, ci si placere pentru cei ce vor sa conduca dinamic. Motivul consta in faptul ca Land Glider se poate inclina, asemenea unei motociclete. Anumiti senzori analizeaza, in principal in functie de viteza, cat se poate inclina masina, in conditii de siguranta. Unghiul maxim este de 17 grade, iar cei de la Nissan spun ca Land Glider poate vira brusc, aproape la orice viteza. Caroseria este suficient de bine gandita incat sa protejeze ocupantii in cazul unui impact.

Interiorul se prezinta cu elemente futuriste, Land Glider fiind controlat de la un fel de mansa care contine si display-ul cu informatii, pe langa display-urile bordului. Toate comenzile sunt wireless.

Nissan Land Glider conceptDin pacate, niponii se marginesc la a spune doar ca Land Glider este propulsat de motoare electrice plasate in partea din spate, fara sa dea prea multe detalii in acest sens. Bateriile ar putea fi incarcate si dela prize conventionale, dar si wireless, acolo unde infrastructura permite. Incarcarea wireless ar fi extrem de utila in situatia in care soferul merge in supermarket, lasa masina in parcare, bateriile fiind incarcate in acest timp.

Nissan Land Glider conceptNissan spune clar faptul ca Land Glider este un concept creat pentru Salonul Auto de la Frankfurt. Tutusi, niponii spun ca nu trebuie sa-l privim doar ca pe un concept, ci ca pe o solutie viabila pentru transportul urban, in viitorul nu foarte indepartat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.