Suzuki se aliniaza curentului actual si prezinta doua concepte ecologice.

Suzuki Plug-inLa acest moment, prezenta unui constructor la un mare salon auto, international sau nu, este de neconceput fara un concept ecologic. De multe ori aceste concepte vin cu o tehnologie "fortata", care ar dezamagi crunt in productia de serie. Este si cazul celor de la Suzuki, care prezinta la Salonul Auto de la Tokyo doua concepte, la a caror tehnologie vor mai avea mult de lucru.

Suzuki Plug-in HybridPrimul este un Suzuki Swift despre care constructorul spune ca functioneaza ca un hibrid, ce poate fi alimentat si de la o sursa de curent normala. Masina este echipata cu un motor cu ardere interna, de doar 660 cmc si un motor electric. Motorul clasic alimenteaza bateriile care, la randul lor, furnizeaza energie pentru motorul electric. Cei de la Suzuki spun ca acest model este destinat in special functionarii cu energie electrica. Pe de alta parte, autonomia masinii cu energie electrica este de doar 20 km. Foarte putin, daca ne gandim ca marea majoritate a constructorilor prezinta concepte cu autonomie de peste 100 km.

Suzuki SX4 HydrogenAl doilea concept este un model SX4 modificat pentru a functiona cu hidrogen. Sistemul de alimentare cu hidrogen este furnizat de General Motors, iar rezervorul este conceptie proprie Suzuki, la fel ca si un sistem care stocheaza energia captata in timpul franarilor. Acest SX4 cu hidrogen nu este atat de "concept" ca Swift-ul hibrid, ci ruleaza deja in Japonia, in cadrul unui program de teste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.