Volvo a pregatit un model C30 cu propulsie electrica, care va intra in productia de serie.

Volvo C30 electricVolvo a prezentat informatii si poze despre cel mai nou model electric din gama, aflat la stadiul de experiment, pe care il va prezentat anul viitor, la Salonul Auto de la Detroit. Este vorba despre un model C30, dotat cu motor electric ale carui baterii pot fi incarcate la priza si care este programat pentru teste de strada in anul 2011. Suedezii vor produce 50 de exemplare in acest scop, acestea urmand a fi folosite de clienti selectati de constructor.

Volvo C30 electricMasina arata ca un Volvo C30 normal, este la fel de practica si doar instrumentarul de bord este modificat pentru a afisa informatii legate de functionarea motorului electric, starea de incarcare a bateriei si autonomia disponibila.

Volvo C30 electricMotorul electric furnizeaza o putere maxima de 111 CP si asigura o acceleratie 0 - 100 km/h in 10,5 secunde. Ca la majoritatea modelelor electrice, viteza maxima nu impresioneaza deloc - 130 km/h. Suedezii spun ca, la acest moment, autonomia masinii este de 150 km, dar se lucreaza constant la ameliorarea acestui aspect. La fel si in cazul timpului de incarcare completa a bateriilor, care este de 8 ore la momentul actual.

Volvo C30 electric


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.