Toyota a venit cu un concept interesant la Detroit, bazat tot pe propulsia hibrida si cu dimensiuni mai mici decat Prius.

Toyota FT-CHToyota mizeaza mult pe modelele hibride, iar Prius nu mai poate face fata pretentiilor de unul singur. Asaca ca niponii dezvolta modele hibride pe banda rulanta si spun ca in urmatorii cativa ani, nu mai putin de 8 modele hibride vor fi lansate pe piata americana. Piata pe care Toyota vrea sa ajunga curand la un milion de modele hibride vandute anual.

Toyota FT-CHLa Detroit, Toyota a venit cu conceptul unui nou hibrid dedicat, adica construit d ela bun inceput pentru tehnologia hibrida. Se numeste FT-CH si este deocamdata concept. fara indoiala ins aca va avea si o versiune de serie, nu peste mult timp. FT-CH este situat sub Prius, aceasta fiind si ideea niponilor, sa ofere un model compact, de oras, cu propulsie hibrida, care sa atraga prin manevrabilitate si costuri foarte mici cu combustibilul.

Toyota FT-CHToyota nu detaliaza tehnologie lui FT-CH, dar nu este greu de presupus ca va semana cu cea de la Prius, cu mentionea ca motorul de 1,8 litri de la Prius va fi inlocuit cu unul de cilindree mai mica. Deocamdata, FT-CH este la nivelul de concept, iar asta se vede. Caroserie simpla, dar cu multe detalii high tech (faruri, manerele usilor) si interior dominat de display-uri, dar extrem de minimalist. Aceste detalii vor lasa locul unora mai conventionale pentru modelul de serie.

Toyota FT-CH


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.