Peugeot a prezentat primele detalii despre conceptul "5 by Peugeot" al carui stil il vom regasi pe urmasul modelului 407.

Peugeot 407 se apropie rapid de finalul carierei, iar francezii incep sa ne arate liniile noului model. Acesta nu se va numi 408, ci foarte probabil 508 si va aborda un cu totul alt stil de design.

5 by PeugeotConceptul care pregigureaza urmasul lui 407 se numeste "5 by Citroen" si va debuta peste mai putin de o luna, la Salonul Auto de la Geneva. 5 by Citroen prezinta o alta grila, mai mica, nu cu mult, dar nici chiar cat cea a lui 407. In plus, grila fata a conceptului contine si suportul pentru numarul de inamtriculare, dar si o zona inferioara mai ingusta. Nici blocurile optice nu mai sunt la fel de mari, ci mai compacte si cu obligatoria deja linie de LED-uri pentru lumina pe timp de zi.

5 by PeugeotSi spatele este evident mai modern, cu stopuri care caror extremitati inguste s eprelungest mai mult pe aripile spate. Ceea ce pare un difuzor de aer si tevile generoase de esapament vor suferi modificari in productia de serie. Dealtfel, modificari usoare va primi si partea din fata, iar structura farurilor va fi ceva mai conventionala.

Un aspect interesant este faptul ca Peugeot spune in comunicatul de presa ca "5 by Citroen" arata stilul unei noi berline de clasa mare ce va fi produsa de francezi. Asta inseamna ca modelul de serie ar putea inlocui si berlina 607.

5 by PeugeotLa nivel tehnic, "5 by Citroen" este propulsat cu ajutorul tehnologiei HYbrid4 care va debuta anul viitor pe crossoverul 3008. Conceptul are sub capota fata un motor HDi de 2 litri si 163 CP, iar in partea din spate exista un motor electric de 37 CP. Asta inseamna ca "5 by Citroen" dispune de o putere combinata de 200 CP, iar tractiunea este integrala la nevoie, motorul electric antrenand puntea spate.

5 by PeugeotMasina poate rula si doar cu motorul termic in functiune, iar la viteze mici doar pe baza celui electric. Consumul mediu este de 3,8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 99 grame/km sau chiar inexistente la viteze mici, cand se merge doar cu motorul electric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.