Italienii urmeaza foarte incet trendul general al pietei si prezinta primul model hibrid.

Ferrari 599 GTB HybridFerrari vinde cateva mii de masini pe an, dar legislatia europeana ii urmareste pe toti producatorii de masini supersport si ii preseaza cu norme de poluare din ce in ce mai scazute. Italienii nu s-au obosit pana acum sa prezinte vreo tehnologie ecologica, chiar daca au imbunatatit constant emisiile de CO2 ale motoarelor.

Ferrari 599 GTB HybridSalonul Auto de la Geneva a marcat insa apropierea celor de la ferrari de tehnologia hibrida, prin intermediul conceptului 599 GTB. O masina care si-a pastrat propulsorul V12 si nivelul performantelor, dara peleaza si la un motor electric, de fapt o derivatie a sistemului KERS folosit si abandonat intre timp in Formula 1.

Asa cum era de asteptat, incercarea timida a italienilor nu se va regasi curand pe o masina de serie. Este vorba mai mult de alinierea la un trend devenit oarecum obligatoriu in ultimul timp, din punct de vedere al imaginii.

Ferrari 599 GTB Hybrid599 GTB Hybrid foloseste un motor electric amplasat in spate, sub centrul de greutate al masinii, a acrui putere este de 100 CP si al carui rol este acela sa a micsora solicitarea motorului clasic, pentru a reduce consumul si emisiile de noxe. Italienii nu dau detalii despre performante, dar spun ca sistemul ajuta la reducerea cu 35% a emisiilor de CO2, fara sa pomeneasca nimic despre de carburant.

Ferrari California cu Stop/Start
O masura care va intra in productia de serie este adoptarea unui sistem Stop/Start pentru modelul California, impreuna cu modificari mecanice, cu scopul de a micsora frecarile intre componentele motorului. Se ajunge astfel, spun italienii, la o reducere cu 6% a consumului si noxelor, in regim mixt, sistemul fiind unul destinat in principal rulartii in trafic aglomerat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.