Porsche a prezentat 3 modele hibrid la Geneva, dintre care unul foarte performant - 918 Spyder Concept.

Porsche 918 Spyder ConceptPorsche a inceput de ceva timp sa tatoneze concret sistemele de propulsie hibrida si chiar le ofera pentru modelele oarecum atipice, adica noul Cayenne si Panamera, precum si pentru modelul de curse 911 GT3 R Hybrid. Modelele sport si supersport, de serie, bazate pe 911 si Boxster au scapat pana acum de aceste masuri de reducere a poluarii si consumului.

Porsche 918 Spyder ConceptGermanii au insa intentia sa ofere si unele dintre aceste modele cu sisteme hibride si ne arata o mostra de tehnologie care suna excelent. Pentru asta, Porsche a creat conceptul 918 Spyder, un supersport aparte, care aminteste de mai multe modele de curse Porsche, dar mai ales de Carrera GT, bolidul cu motor V10 iesit din productie acum ceva timp.

Porsche 918 Spyder Concept918 Spyder este un roadster supersport, extrem ca design, cu foarte multe linii si detalii, care arata clar arhitectura tehnica a masinii. Motorul este amplasat central, in fata puntii spate si nu vorbim de orice fel de motor. Este un V8 conventional, care produce 500 CP si poate fi turat pana la 9.200 rpm. Motoarele electrice, doua la numar, sunt amplasate pe cele doua punti si dezvolta impreuna 218 CP. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze PDK, cu 7 trepte care transmite puterea motorului V8 si a celui electric catre puntea posterioara. Motorul electric al puntii fata antreneaza rotile acestei punti, atunci cand este cazul.

Porsche 918 Spyder ConceptCombinatia de propulsie hibrida are 4 moduri de lucru, fiecare gestionand intr-un anumit fel functionarea celor 3 motoare. Extremele sunt reprezentate de modul E-Drive (doar propulsie electrica, pe o distanta de maxim 25 de km) si modul Race Hybrid, cand toata puterea motoarelor este folosita pentru performante maxime pe circuit.

Porsche 918 Spyder ConceptIn aceste conditii, consumul masinii este extrem de redus. Porsche spune ca la un rulaj normal, calm, 918 Spyder consuma 3 litri/100 km si emite 70 grame/km. Cand se doreste performanta, masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,2 secunde, viteza maxima fiind de 320 km/h.

918 Spyder este atat de performant pe circuit incat poate parcurge Nurburgring-ul in mai putin de 7 minute si 30 de secunde, adica mai repede decat o face Carrera GT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.