Seat propune un concept care combina designul si mobilitatea electrica intr-o masina de oras.

Seat IBE ConceptSeat, ramura sportiva si emotionala a grupului Volkswagen s-a prezentat la Geneva cu un concept numit IBE, despre care spune ca reprezinta viziunea lor asupra unei noi generatii de masini de oras, cu dimensiuni reduse, dar cu un bun nivel al dinamicii.

Seat IBE ConceptIBE Concept este cu 25 cm mai scurt decat un Seat Ibiza si reuseste sa arate bine datorita formelor bine proportionate si inaltimii reduse. Designul, care ne arata liniile generale ale viitoarelor modele Seat, se bazeaza in principal pe forma blocurilor optice, de fapt niste fasii ascutite si independente, pe baza de LED-uri. Stopurile au aceeasi forma, iar aceasta pare bine integrata in contextul celorlalte linii ale caroseriei.

Habitaclul ofera spatiu pentru 4 persoane.

Seat IBE ConceptPropulsia masinii este una strict electrica. Motorul produce 102 CP si 200 Nm, iar distributia egala a greutatii a fost rezolvata amplasand propulsorul sub capota si bateriile in partea din spate. Cum avea de-a face cu un model de oras, acceleratia 0 - 50 km/h este importanta si posibila in 3,4 secunde. Pana la 100 km/h se ajunge, cu plecare de pe loc, in 9,4 secunde, iar viteza maxiam este de 160 km/h. Sunt valori bune pentru un vehicul urban si se datoreaza in special greutatii de doar 1.000 kg.

Seat IBE ConceptSeat IBE ar putea prefigura un nou model urban, de serie, care sa puna accent pe dinamica si manevrabilitate. La fel d eimportant este insa faptul ca IBE va influenta in mare parte designul noilor modele Seat. O spune chiar designerul sef al spaniolilor, Luc Donckerwolke.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.