Pininfarina ii incanta pe fanii modelelor italiene cu un concept extraordinar.

Pininfarina deseneaza si modele normale, care intra in productia de serie, poate unele chiar banale. Sunt masini desenate pentru producatori mari, de volum, la cerere si pentru bani.

Pininfarina 2uettottantaCu toate acestea, nu este si cazul celor de la Alfa Romeo. Si nici cazul celor de la Ferrari, dar Ferrari este oricum intr-o cu totul alta dimensiune. Pininfarina a desenat pentru Alfa Romeo un concept care surprinde clar esenta marcii si pasiunea pentru masini. Acea pasiune dusa mult dincolo de sfera rationalului, catre excelenta in design si performante.

Pininfarina 2uettottantaNumele este unul mai ciudat pentru alte limbi cu exceptia celei italiene. Pininfarina 2uettottanta este un roadster, unul cu ADN exclusiv italian, care impresioneaza mult prin design. Numele este o combinatie intre cel al modelului Duetto, din anii '60 si aniversarea de 80 de ani a casei de design Pininfarina. Stilul reprezinta convingerea italienilor ca modernismul se poate imbina perfect cu traditia si clasicismul in niste masini la care poti privi ca la niste opere de arta.

Pininfarina 2uettottantaMotorul este unul turbo, de 1.750 cmc, referire la modelul "1.750 Veloce", din 1968. Pininfarina nu da insa mai multe detalii legate de motorizare sau de performantele acestui Spider cu 2 locuri. Oricum 2uettottanta va ramane in istorie ca masina care celebreaza 80 de ani de existenta a casei de design Pininfarina si 100 de ani de exista a constructorului Alfa Romeo.

Pininfarina 2uettottanta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.