Mercedes a aratat conceptul Shooting Break, care ne dezvaluie liniilor noii generatii CLS.

Mercedes Shooting Break CLS ConceptMercedes se apropie cu pasi repezi de inlocuirea primului coupe cu 4 usi din epoca moderna, CLS, iar nemtii testeaza gusturile si reactiile publicului cu mai multe concepte ale caror linii vor forma designului noului CLS. Pana la urma, CLS a fost modelul initial, de la care s-au inspirat mai multi constructori, asa ca trebuie sa-si pastreze originalitatea.

Mercedes Shooting Break CLS ConceptConceptul care pare a fi cel mai aproape de versiunea de serie este noul Shooting Break pe care Mercedes il va arata la "Auto China". Conceptul pastreaza linia generala a unui alt concept "Fascination", dar vine cu detalii mult mai pasionale. De exemplu, partea frontala afiseaza faruri ceva mai "jucate" si o grila formata din segmente mari, usor retro.

Mercedes Shooting Break CLS ConceptLiniile laterale si cea a spatelui sunt cele mai interesante. Pasajele puternice ale rotilor spate si linia la fel de puternic plonjata a plafonului, precum si stopurile cu lumini interioare care le urmaresc linia exterioara sunt elemente care denota sportivitate, eleganta si mai putin aspect practic. Dealtfel, acesta este si faremecul conceptului. Pe o forma de break, s-a interpretat o masina sportiva care aminteste intradevar de un coupe.

Este foarte posibil ca Mercedes sa pastreze acest spate pentru modelul de serie. In mod sigur nemtii isi doresc sa faca o masina deosebita, mai ales dupa ce au inspirat atatia constructori cu acest concept de coupe cu 4 usi.

Mercedes Shooting Break CLS ConceptFaptul ca Shooting Break este aproape de serie se observa si la interior. Scaunele sunt oarecum caracteristice unui concept, la fel si unele mici detalii, dar toata plansa de bord este cat se poate de reala, in stilul Mercedes, fara acele solutii fanteziste pe care le vedem de obicei la conceptele aflate departe de productia de serie.

Mercedes Shooting Break CLS ConceptPropulsorul conceptului este unul la fel de real si face parte dintr-o noua serie de motoare V6 dezvoltate de constructorul german. Vorbim de un V6 de 3,5 litri, care produce 306 CP si 370 Nm. Nivelul performantelor dinamice nu a fost inca anuntat, dar nici nu este foarte important avand in vedere ca noul CLS va avea probabil gama de motorizari de la E-Klasse, plus cateva motoare noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.