Volkswagen a prezentat modelul unui taxi electric, care ar putea intra in servicu dupa 2013.

Volkswagen Milano Taxi ConceptConstructorul german Volkswagen pregateste ofensiva propriilor modele electrice. Primul dintre acestea va debuta in 2013, iar nemtii tatoneaza terenul pentru o cat mai mare aplicabilitate. Una dintre acestea ar fi activitatea de taximetrie, astfel ca germanii au si aratat prototipul unui taxi electric, mic, ieftin, care ar putea fi opreta cu costuri minime.

Volkswagen Milano Taxi ConceptConceptul aratat de VW se numeste Milano Taxi si seamna cu conceptul up! al celor de la VW. Masina vine cu forma foarte utila a unui monovolum, dar si cu o arhitectura interioara surprinzatoare. Milano Taxi are doar doua usi. Portiera din dreapta culiseaza inainte si permite accesul foarte facil in interior. Pasagerii au loc pe bancheta din spate, pentru ca langa sofer vor fi amplasate bagajele.

Practic, Milano Taxi seamana cu un autobuz in interior. Soferul are locul bine delimitat si incadrat, iar in dreapta lui nu exista scaun, ci spatiul pentru bagaje.

Dimensiunile sunt special gandite pentru orasele aglomerate, Milano Taxi avand o lungime de numai 3,73 metri. Latimea ets ede 1,66 metri, iar inaltimea este mai mare (1,6 metri) din considerente de acces si spatiu.

Volkswagen Milano Taxi ConceptPasagerii au la dispozitie un monitor care le arata costul cursei, dar le ofera si posibilitatea de a plati prin card de credit. Mai mult, timpul necesar deplasarii poate fi folosit pentru a cauta, cu ajutorul aceluiasi monitor, puncte de interes in regiune, starea vremii si diferite alte informatii turistice.

Volkswagen Milano Taxi ConceptMotorul electric al acestui concept produce o putere maxima de 115 CP si este limitat la o viteza maxima de 120 km/h. In functie de stilul de condus, autonomia poate ajunge la 300 km, iar timpul de incarcare pana la o capacitate de 80% a bateriilor este de aproximativ o ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.