Mercedes are planuri mari pentru urmatorii ani in segmentul modelelor electrice. De electrificare nu scapa nici bolidul SLS AMG.

Mercedes SLS AMG E-CellMercedes tatoneaza terenul pentru o serie de modele ecologice, iar nemtii vor sa treaca direct la propulsia electrica, chiar si cu bolidul SLS AMG. Alti constructori de masini supersport, cum ar fi Ferrari, au lasat sa se inteleaga ca in urmatorii ani vor miza pe propulsia hibrida, modele complet electrice fiind excluse din strategie, cel putin pe termen mediu.

Mercedes vrea sa treaca peste faza "hibrid" si vine direct cu un supercar electric, care ar putea ajunge in showroom-uri nu mai devreme de 3 ani.

Mercedes SLS AMG E-CellSLS AMG E-Cell este complet functional, dar pana la lansarea pe piata sunt toate sansele ca tehnologia sa fie substantial imbunatatita. Deocamdata, bolidul german a primit 4 motoare electrice, plasate pe ambele punti, langa roti. Practic, masina este una cu tractiune integrala. Nemtii au mai facut si cateva modificari la suspensie, pentru a putea insera motoarele si grupul de baterii.

Mercedes SLS AMG E-CellPartea (foarte) buna este ca SLS AMG E-Cell afiseaza aproape aceeasi putere maxima si cam aceleasi performante ca si modelul pe benzina. Puterea maxima este de 533 CP, iar cuplul ajunge la 880 Nm. In aceste conditii, masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. Nemtii nu spun insa si ce viteza maxima poate atinge bolidul, stiut fiind faptul ca modelele electrice au o problema cu viteze foarte mari. In plus, la viteze mari, bateria de descarca extrem de repede.

Mercedes SLS AMG E-CellMercedes nu a comunicat nici alte date vitale, de care depinde succesul modelului pe piata, atunci cand va fi disponibil. Exact despre cele mai importante aspecte nu se stie inca nimic - autonomia data de baterii si timpul de incarcare a acestora.

Plansa de bord a fost redesenata si contine un display mai mare si informatiile referitoare la starea bateriilor .

Sursa: WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.