Auto 6 Iulie 2010 00:05
Renault schimba directia de design si ne arata un preview al acesteia prin noul concept DeZir.

Despre modelele Renault nu prea s-a putut spune pana acum ca produceau vreo emotie. Francezii au mizat pe design modern, uneori (prea) avangardist, dar masinilor lor le lipseste latura emotionala.

Este exact ceea ce vrea sa schimbe noul sef al departamentului de design Renault, Laurens van den Acker, conform noului motto al francezilor - Drive the Change. Primul proiect, conceptul DeZir, si-a atins scopul, masina fiind una care arata excelent, cel putin la partea din fata. Aspect foarte important, pentru ca francezii spun clar ca aceasta este noua directie de design. Toate modelele viitoare vor urma ideile stilistice ale conceptului DeZir. Se va pune accent pe latura umana (la figurat) a designului, iar limbajul stilistic al viitoarelor modele Renault se va ghida dupa noile "cuvinte cheie" din filosofia Renault - simplu, senzual si cald.

Se schimba si metodologia de lucru a francezilor, renault anuntand ca, de acum inainte, o singura echipa de designeri va face conceptul, dar va supraveghea si transformarea lui in produs de serie. Tocmai pentru a pastra cat mai mult din fascinatia liniilor conceptelor.

Sursa de inspiratie pentru forma conceptului DeZir a venit tot elemente simple, naturale. Liniile au avut ca sursa de inspiratie lichidul, aceasta fiind cauza fluentei stilistice a lui DeZir. Ajuta mult si faptul ca s-a vrut un coupe cu doua locuri, structura fiind una potrivita pentru un design fluent si pasional. Portierele gullwing se deschid opus una fata de celalalta simbolizeaza - spun francezii - armonie.

DeZir este un coupe electric, francezii pregatind astfel terenul pentru modelele de serie, electrice, ce vor debuta anul viitor. De fapt, motorul electric este acelasi, doar ca a fost putin modificat pentru o putere mai mare. Pe DeZir produce 150 CP si 226 Nm. Autonomia masinii este de 160 km, iar bateriile se pot incarca in 3 moduri: la o priza normala (8 ore), al o statie d eincarcare rapida (80% din capacitate, in 20 de minute) sau prin schimbarea bateriilor descarcate cu unele incarcate.

Citeste si:
Noul Citroen oli [all-e] este un concept electric cu autonomie de...
Noul Citroen oli  all-e  este...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.