Noul concept quattro al celor de la Audi a reusit deja sa impresioneze foarte placut la Paris. Sa speram ca nemtii se vor hotari sa-l produca in serie!

Nu sunt deloc Audi, dar n-o sa ezit sa recunosc. M-au surprins teribil cu noul quattro concept. Si unde mai pui ca au nimerit extraordinar de bine designul unui model legendar, reinterpretat in versiune moderna si super agresiva.

Au facut acest concept pentru a celebra 30 de ani de quattro si daca e ceva ce Audi a dus la superlativ este acest sistem de tractiune integrala. Pe care nu prea reuseste nimeni sa-l depaseasca. Audi Quattro a debutat in 1980, la Geneva si stim ce a putut sa faca in competitii, in conditiile in care raliurile erau la inceputurile tractiunii integrale.

Ce imi place extraordinar de mult este designul. O reinterpretare foarte – foarte reusita a modelului initial, o declaratie de forta, in stilul Audi, dar impresionant. Efectiv, o masina care emana forta. Grile uriase, un spate inspirat de cel al modelului initial, cu niste stopuri de vis. Platforma este cea a modelului RS5, dar designul este cu totul altul si merita toate aprecierile.

Are doar doua locuri si un bord mai mult decat interesant. Plansa de bord este minimalista, dar tabloul de bord este format dintr-un display cu afisaje digitale. Merge de minune cu schimbatorul de usoara inspiratie clasica. Apropo, cutia este una manuala, cu 6 trepte.

O surpriza frumoasa este si sub capota. Un motor normal, dopat la maxim, ale carui performante... citeste continuarea si vezi o galerie foto completa pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.