Lincoln semnaleaza strategia sa de design pentru generatiile urmatoare de autovehicule premium.

Lincoln semnaleaza strategia sa de design pentru generatiile urmatoare de autovehicule premium si prezinta un nou concept la show-ul international de la Detroit.

Design Lincoln pentru viitorLansat sub expresia "eleganta simplitatii", modelul Lincoln MKR are un design alcatuit din linii fluide si pare sa compenseze prin rafinament acolo unde nu poate garanta performanta. Este construit pe platforma Ford Mustang D2C si imbina materiale usoare (la interior) cu tehnologia fuel-saving, asigurata de motorul sau V6 twin-turbo de 3.5 l, care anunta o noua generatie Twin ForceTM. Cu 415CP si un cuplu de 400Nm, acest motor se poate alimenta in mod clasic, cu benzina, cat si cu etanol E85.

Design Lincoln pentru viitorCompania Ford incearca sa "resusciteze" aceasta marca prin conceptul MKR, pe care insa nu il vom vedea in versiune de serie si nici ca prototip in Europa. Este un coupe cu patru usi, puternic si elegant, a carui grila frontala a fost inspirata de cea a modelului Lincoln Continental Cabriolet din 1941. Desi designerii de la Lincoln nu sunt printre cei mai originali, acest model este reusit, daca nu chiar interesant. Aspectul sau plane-like este conferit de sigla marcii Lincoln, reinterpretata pentru a simula niste aripi care se regasesc masive de o parte si de alta a partii frontale. Design-ul nu doar aminteste de Mercedes CLS, ci a si fost realizat cu dimensiuni interioare cat mai apropiate de cele ale coupe-ului german.

Design Lincoln pentru viitorPeter Horbury, director executiv The Americas Design, a declarat ca cele mai bune elemente de design au fost reinterpretate de-a lungul vremii, pentru a pastra linia si eleganta specifice brand-ului. Lincoln MKR este sofisticat, modern si seamana cu un atlet: este foarte puternic si bine cladit, dar arata incredibil de bine intr-un costum elegant.

Design Lincoln pentru viitorMKR include transmisie cu sase viteze, ABS, sistem de control al tractiunii si sistem audio THX II. Are jante de 21 toli, acoperis din sticla in forma logo-ului Lincoln, iar consola centrala, dintre scaune, este realizata din lemn reciclabil. De altfel, intregul interior contine materiale "environmentally-friendly". Are 195.7 inchi lungime, 75.4 inchi latime si, desi spatele masiv, inclinat si plin ascunde un portbagaj spatios, este cea mai putin reusita parte a masinii.

Lincoln va lanasa in 2008 modelul MKR, care va imprumuta multe elemente ale acestui concept.

Foto: carwalls.com

Un articol de Bogdan Pavel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.