Pentru intrunirea anuala a fanilor Golf GTI, care s-a desfasurat la Wrthersee, in Austria, Volkswagen a creat un concept spectaculos, dedicat in intregime iubitorilor acestui model.

Nu sunt multe masini in lume care sa fie atat de apreciate cum este GTI-ul si, normal, Volkswagen se mandreste cu asta. Pentru a arata fanilor ce potential are masina si de ce tehnologie dispune, constructorul german a creat un showcar care sa dinamiteze imaginatia.

VW Golf GTI 650: GTI-ul suprem
Este vorba de un Golf 5 care a trecut prin modificari radicale si nu avea cum altfel pentru ca a primit un propulsor W12, montat central.
Motorul face parte din banca de organe a grupului si in cazul lui GTI 650 dezvolta nu mai putin de 650 CP dintr-o cilindree de 6 litri, cu ajutorul a doua turbocompresoare. Cuplul maxim de 750 Nm este gestionat de o cutie de viteze automata, cu sase trepte. Cu o asemenea putere si cu tractiune spate (puntea fata nu putea prelua 650 CP), GTI 650 accelereaza d ela 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si ajunge la o viteza maxima de 325 km/h.

VW Golf GTI 650: GTI-ul suprem

Pentru a face loc imensului motor W12, masina este mai lata, ma joasa, iar ampatamentul a fost si el modificat. Cum propulsorul are nevoie de foarte mult aer, inginerilor si designerilor le-a venit ideea sa integreze prizele de aer in montantii spate, elemente distinctive al tuturor generatiilor de Golf.
Exteriorul aproape ca intimideaza prin spoilerul fata care incadreaza o imensa priza de aer si prin difuzorul spate care face din spoiler doar un contur.

Masina nu va fi produsa in serie, dar o veti putea admira la diverse saloane auto si de tuning.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.