Hennessey Performance a aratat prima schita a conceptului Venom GT cu care spera sa bata cam toate recordurile lui Bugatti Veyron.

Americanilor le este foarte cunoscut numele Hennessey, pentru ca aceasta companie se ocupa de dezvoltarea componentelor pentru SRT-urile lor. Hennessey Performance a atras atentia nu demult, reusind sa bata la acceleratia 0-320 km/h modelul Veyron cu al lor Venom 1000 Twin Turbo SRT. Ca urmare, lui John Hennessey, fondatorul companiei i-a venit ideea sa dezvolte un supercar cu motor central, Venom GT, care sa il bata complet pe Veyron, atat la putere maxima cat si la acceleratie.

Aflat deocamdata la stadiul de concept, Venom GT va prelua motorul V10 cu doua turbocompresoare al lui Venom 1000, dar va miza si pe o greutate foarte scazuta. Inginerii urmaresc ca aceasta sa nu depasesca 1.300 de kg, in conditiile in care motorul dezvolta peste 1.000 CP. Acceleratia 0-100 km/h ar trebui sa dureze cam 2,5 secunde, iar pragul de 300 km/h este "programat" pentru 14 secunde.

John Hennessey afirma ca Venom GT nu este o arma anti Veyron, dar e clar ca americanii vor sa acopere prin aceasta declaratie un eventual insucces, care tine mai degraba de viteza maxima atinsa (aceasta trebuie sa fie de peste 407 km/h pentru a-l detrona pe Veyron) decat de acceleratie.

Hennessey Performance va incepe lucrul la doua concepte, pe care le vor prezenta public in 2009. Daca Venom GT va fi sau nu produs in serie tine de aprecierea de care se va bucura conceptul si de interesul potentialilor clienti.

Hennessey Venom GT il vrea detronat pe Bugatti Veyron!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.