Mercedes a prezentat, cum era de asteptat, SUV-ul compact care va concura direct cu BMW X3 si cu viitorul Audi Q5.

Mercedes prezinta concurentul pentru BMW X3, modelul GLK!Modelul se numeste Vision GLK Freeside si este deocamdata un concept ce va fi expus la Salonul Auto de la Detroit. Concept este cam mult spus pentru ca este evident ca masina e gata pentru productia de serie care va debuta in a doua jumatate a acestui an. Mercedes explica faptul ca numele ales - GLK - are o semnificatie destul de precisa. Litera "G" sugereaza ca masina include genele modelelor G-Klasse in ceea ce priveste performanta in teren greu si robustetea, "L" se refera la partea de lux a masinii, iar "K" vine de la "compact".

Mercedes prezinta concurentul pentru BMW X3, modelul GLK!GLK seamana din punct de vedere vizual cu modelul GL, dar pare mai dinamic datorita dimensiunilor mai reduse. Este de asteptat ca masina sa fie mai potrivita soselelor decat terenului accidentat don punct de vedere al comportamentului rutier, dar va permite si escapade off-road moderate datorita sistemului de tractiune integrala 4MATIC. Pentru iesirile in afara soselelor, soferul are la dispozitie butonul "G" care adapteaza punctul de schimbare a treptelor cutiei 7G-tronic si activeaza modul off-road al sistemului ESP. Conceptul este echipat cu un propulsor turbodiesel de 2,2 litri care livreaza 168 CP, dar masina de serie va avea o intreaga paleta de propulsoare, atat diesel cat su pe benzina.

Mercedes prezinta concurentul pentru BMW X3, modelul GLK!GLK va fi cel mai mic SUV din gama Mercedes, dar ramane de vazut la ce preturi va propune Mercedes versiunea de serie. Vanzarile vor debuta in toamna anului viitor in Europa in timp ce americanii mai au de asteptat un an pana la introducerea masinii pe piata din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.