Suedezii nu au avut o experienta prea placuta cu SUV-ul 9-7X, dar asta nu-i impiedica sa incerce iar.

Saab va produce un nou SUV: 9-4X ConceptPe taram american, la Detroit, Saab a aratat un nou concept de SUV pe care intentioneaza sa-l produca in serie. 9-4X este un SUV compact, mai mic decat 9-7X, iar suedezii mizeaza pe estetica noului limbaj de design Saab. Conceptul afizeaza linii rotunjite, bine proportionate, care atrag atentia nu atat prin originalitate, cat mai ales prin faptul ca respecta acea "aristocratie" care a facut ca, de-a lungul anilor, modelele Saab sa aiba o clientela selecta, dornica de o doza substantiala de exclusivism.
Saab va produce un nou SUV: 9-4X Concept9-4X dispune de tehnologia BioPower, adica alimentarea cu biocombustibil E85. Motorul este unul cu 4 cilindri, de 2 litri, care livreaza 300 CP si 400 Nm cu ajutorul unui turbocompresor. In versiunea pe benzina, acelasi motor produce 245 CP si 353 Nm.
Tinuta de drum se anunta a fi la inaltime, datorita suspensiilor setate pentru rularea pe asfalt, dar si tractiunii integrale sustinute de un diferential controlat electronic, cu alunecare limitata pentru puntea spate. Pe langa setarea standard a suspensiei, se pot seta doua moduri de lucru ale acesteia, Sport si Confort, in functie de preferinte si de suprafata de rulare.

Saab va produce un nou SUV: 9-4X Concept

Interiorul iese putin din tiparele Saab, dar intr-un mod de apreciat. Este pastrata consola masiva, specifica modelelor constructorului suedez, dar aranjarea si designul acesteia sunt noi, inspirate de la conceptul Aero X.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.