EuroNCAP a prezentat rezultatele obtinute de Dacia Sandero la crash test.

EuroNCAP a facut publice rezultatele ultimei sesiuni de crash-teste, printre modelele testate figurand si Dacia Sandero.

Toata lumea se astepta ca hatchback-ul Dacia sa obtina rezultate mai bune decat cele 3 stele obtinute de Logan, inclusiv oficialii Dacia/Renault sperand la un verdict de 4 stele.

Masina, testata de EuroNCAP, a obtinut acelasi verdict ca si Logan - 3 stele la crash test, obtinand 24 de puncte din 37 posibile. Rezultatul este totusi mai bun decat cel al modelului Logan care a obtinut doar 19 puncte.

Crash test Dacia Sandero - 3 stele, dar se puteau si 4!La testul de impact frontal habitaclul s-a dovedit a fi suficient de rezistent, chiar daca montantul frontal a fost desprins din mai multe puncte de sudura si s-a deformat. Capul manechinului a avut un contact corect cu airbag-ul, dar plansa de bord prezinta riscuri de ranire la nivelul picioarelor soferului si pasagerului din dreapta.

Pentru testul de impact lateral s-a folosit un model Sandero fara airbag-uri laterale si fara airbag-uri cortina pentru protectia capului, asa ca rezultatul nu a fost prea bun: 12 puncte din 16 posibile. Nu s-a efectuat nici testul cu stalpul, intr-o prima faza, tocmai pentru ca masina nu este echipata in serie cu aceste airbag-uri.

Crash test Dacia Sandero - 3 stele, dar se puteau si 4!EuroNCAP a testat apoi Sandero si cu echipamentele de siguranta, adica centuri pretensionate, cu limitatoare de greutate mai performante, airbag-uri laterale si tip cortina, pentru protectia capului. Rezultatele au fost mult mai bune, masina obtinand 31 de puncte - adica 4 stele.

Acest ultim test a vrut sa arate cat de sigura poate fi masina cu mai multe echipamente de siguranta, inclusiv airbag-uri pentru impact lateral, dar rezultatul oficial ramane cel de 3 stele, pentru ca cel de 4 stele a fost obtinut cu echipamente optionale pe unele piete (printre care si Romania).

Crash test Dacia Sandero - 3 stele, dar se puteau si 4!Testul de protectie pentru copii a generat un verdict de 4 stele din 5 posibile, mai bun decat in cazul lui Logan care a obtinut 3 stele.

Pietonii nu au ce cauta in fata lui Sandero - la testul de protectie a acestora masina a obtinut o singura stea din 4 posibile, la fel ca si Logan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.